Wizzair elimina taxa pentru bagaj de mana din 29 octombrie !

0
9179
WIZZ AIR renunță după cinci ani la o taxă. Pasagerii își vor primi banii înapoi.
Cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air, renunță la taxarea bagajului mare de cabină din 29 octombrie, pentru orice zbor. Pasagerii care vor călători începând cu acea dată şi care deja au plătit taxa pentru bagajul mare de mână direct prin canalele companiei, vor primi ramburs 120% din prețul plătit, în conturile lor Wizz, a anunțat operatorul.
Wizz Air taxează din toamna lui 2012 cu 10 euro/zbor bagajul mare de cabină, cu dimensiunile de 55x45x25 cm. La cinci ani de la introducere, operatorul low-cost renunță la această taxă. Astfel, pasagerii care vor zbura cu Wizz Air pe și din 29 octombrie, dar care au plătit deja această taxă, vor primi în conturile Wizz 120% din prețul plătit, bani pe care îi vor putea folosi pentru achiziția altor bilete spre destinațiile Wizz.
Pentru un zbor dus-întors pe ruta București-Paris în perioada 4-11 noiembrie 2017, bagajul mare de cabină este taxat cu 47 de lei/segment, dacă achiziția se face online, în momentul rezerevării. Taxa este mai mare dacă achiziția se face după rezervare, de 12 euro, și de 35 de euro dacă achiziția serviciului se face direct la aeroport.
Astfel, pasagerii care au plătit 20 de euro pentru bagajul mare la cală vor primi înapoi 44 de euro în contul lor Wizz.
WIZZ_bagajeRenunțarea la taxa pentru bagajul mare de cabină aduce Wizz Air în linie cu politica concurentului Ryanair, care permite unui pasager să ia gratuit, la bordul avionului, un bagaj mic de mână și unul mare cu dimeniusnile de 55x40x20 cm. La fel ca și la Ryanair, doar un număr limitat de bagaje mari vor fi admise în cabina avionului.
„Vom avea un număr limitat de bagaje mare care vor fi acceptate la bordul avionului, de 90, restul vor fi transportate gratuit, la cală”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Owain Jones, Wizz Air Chief Corporate Officer.
Totodată, compania lansează și serviciul Wizz Priority, care include prioritatea la îmbarcare, posibilitatea de a lua al doilea bagaj mic de mână la bordul avioanelor, cu condiția ca acesta să aibă dimensiunile de 40x30x18 cm, dar și garanția ca bagajul mare de mână va fi acceptat la bordul avionului. Această garanție este valabilă și pentru cei care au achiziționat Wizz Go, Wizz Plus sau Wizz Privilege Pass.

Sursa: economica.net

Facebook Comments

LEAVE A REPLY