Week-end pe biciclete electrice pe valea Dunării! În curând și în Craiova !

0
5781
@Mapamond

Un proiect transfrontalier ce a avut scop înfințarea unei rețele de biciclete electrice ce va fi creată în zona transfrontalieră România-Bulgaria. Bicicletele se vor putea închiria gratuit din mai multe orașe, iar cei interesați pot face vizite turistice sau de afaceri. 


E-bike Net, lansat luni, 18 aprilie, la Calafat, este implementat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat, Agenția de Dezvoltare Regională, Centrul de Afaceri Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software Oltenia (ARIES) din Craiova. Implementarea proiectului este pe o perioadă de 24 de luni și este finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020.

Unul dintre obiectivele proiectului este crearea unei rețele de biciclete electrice. Câte 10 biciclete vor ajunge în Dobrich, Ruse, Veliko Târnovo, Pleven și Vratsa, câte cinci în Gorna Oryahovitsa, Svistov, Mezdra, Balchik, Lom, Montana, Cherven Bryag, Dulovo, Oryahovo, Silistra și 20 în Vidin.

În România, în Craiova, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Călărași, Constanța vor fi repartizate câte 10 biciclete, iar la Alexandria, Medgidia, Mangalia, Caracal, Roșiori, Turnu Măgurele, Cernavodă, Năvodari, Slatina și Oltenița câte 5, și 20 la Calafat.

„Acest proiect contribuie la dezvoltarea durabilă, pe poziții de egalitate a ținuturilor de la nord și sud de Dunăre. Vom construi o nouă secvență, aceea a promovării turistice prin intermediul bicicletelor electrice… Facem dovada din nou, că noi, societatea civilă, promovăm proiecte valoroase, inovatoare și construim o rețea, care poate fi exemplu de bună practică de-a lungul întregii granițe transfrontaliere România -Bulgaria“, a precizat Ionel Dumitrescu, președintele Patronatului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calafat.

Acțiunile din cadrul proiectului Rețeaua de biciclete electrice, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria:

Sâmbătă 22.04.2017

Turul participanților la această activitate va începe din centrul civic al Calafatului, urmând traseul Basarabi-Cetatea-Salcia-Gârla Mare. Prânz câmpenesc, bucate tradiționale oltenești. Continuarea traseului se va face pe ruta Gruia-Pătule-Vânju Mare-Drobeta Turnu Severin.

Duminică 23.04.2017 

A doua zi se pleacă din Drobeta Turnu Severin și se pedalează din intrarea în comuna Cetate până în port Cetate. Urmează prânzul la restaurantul Balta lui Păstorel. A doua partea a turului pe biciclete are loc între Basarabi și Calafat.


În cadrul proiectului vor fi înființate stații de încărcare a bicicletelor în mai multe orașe din zona transfrontalieră, tot astfel cum cei interesați să descopere locurile de la nord și sud de Dunăre vor avea la dispoziție itinerarii recomandate până la orașele și locurile turistice de importanță semnificativă.

În pregătirea rețelei se are în vedere „organizarea de întâlniri de lucru cu părțile interesate din zona-țintă pentru selectarea operatorilor care vor găzdui stații de biciclete și stații de încărcare în următoarele orașe: Veliko Târnovo, Pleven, Vidin, Vratsa, Ruse și Dobrich din Bulgaria și Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Călărași, Constanța, Craiova.

In cadrul proiectului vor fi organizate 18 evenimente: turnee și festivaluri care vor promova e-biking-ul ca opțiune de mobilitate individuală.


Activitățile organizate în acest week-end au fost organizate de Mapamond Travel Agency, care își propune să realizeze începând din luna mai tururi cu biciclete și trotinete electrice în Craiova și în zona limitrofă.

Este o inițiativă ce  încurajează mobilitatea urbană ecologică și  promovarea obiectivelor turistice din zona Craiova.

Această inițiativă este susținută și promovată de Asociația GLOBAL CITY 2020.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY