VIDEO: Primele imagini cu pregătirea fabricii din Craiova pentru noul model Ford EcoSport !

0
6639
FORD ROMANIA

Uzina Ford din Craiova se apropie din ce în ce mai mult de lansarea producţiei celui de-al doilea model alocat de marele grup american. Primele unităţi ale micului SUV EcoSport vor ieşi de pe linia de asamblare în această toamnă.


Deşi nu au confirmat oficial data exactă a lansării producţieie SUV-ului de clasă B EcoSport, americanii de la Ford au dat astăzi publicităţii primele imagini cu modificările prin care trece deja uzina de la Craiova. Transformarea din interiorul fabricii a început, iar schimbările importante au fost realizate în timpul perioadei de «remon»t din iarnă în două secţii principale ale fabricii, şi anume „Montaj General” şi „Caroserii”. Aceste modificări fac parte din investiţia suplimentară de 200 de milioane de euro anunţată de Ford în luna martie a anului trecut pentru a fabrica noul SUV compact EcoSport la Craiova.

Secţia „Caroserii”, unde în prezent funcţionează 320 de roboţi pentru a sprijini producţia B-MAX, trece acum prin schimbări semnificative, deoarece 190 de noi roboţi multifuncţionali sunt în curs de instalare, iar acest lucru va avea contribuţii cantitative şi calitative majore asupra produsului final. Aproape jumătate din investiţia anunţată pentru lansarea producţiei modelului EcoSport este folosită în secţia „Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate secţii din punct de vedere tehnologic din sistemul de producţie Ford pe plan global.

Alte schimbări relevante au fost aduse în secţia „Montaj General”, acolo unde acum se produce un B-MAX la fiecare 100 de secunde. Aici, linia de „Trim” a fost extinsă, lăsând loc noilor staţii de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport. De asemenea, conveyorul cu lanţ de la nivelul median a fost extins cu 20-30 metri şi a fost instalat un nou elevator modern, simplu şi fiabil.

„Suntem la zi cu tot ceea ce ţine de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce în ce mai mai aproape să primească noul model EcoSport pe liniile sale de producţie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate să asigure o lansare excelentă a produsului cu atât mai mult cu cât vrem să arătăm că fabrica de la Craiova este «căminul» potrivit pentru noul EcoSport datorită oamenilor şi operaţiunilor excelente de care Ford dispune aici”, a declarat John Oldham, Preşedintele Ford România.

De la preluarea fabricii din Craiova în 2008, Ford a investit aici până acum peste 1 miliard de euro în producţia de vehicule şi motoare. 2.630 de angajaţi lucrează în prezent pentru a susţine producţia monovolumulului de clasă mică Ford B-MAX cât şi a motorului EcoBoost de 1,0 litri – singurul motor din lume care a câştigat premiul „Motorul Internaţional al Anului” pentru 3 ani consecutiv la toate categoriile de decernare a distinsului premiu şi 5 ani consecutiv la categoria „Cel mai mic motor sub 1 litru”.

Uzina românească de la Craiova este deţinută de Ford Motor Co. o companie auto şi de mobilitate cu sediul la Dearborn, Michigan, cu aproximativ 201.000 angajaţi şi 62 de fabrici în toată lumea. Divizia Ford Europa, din care face parte fabrica din România, produce, vinde şi servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 53.000 de angajaţi la facilităţile sale deţinute integral şi aproximativ 68.000 de angajaţi dacă sunt incluse şi asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de Relaţii cu Clienţii Ford şi 24 de fabrici de producţie (16 asocieri în participaţiune deţinute integral sau consolidate şi 8 asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.

Sursa: mediafax, capital

Facebook Comments

LEAVE A REPLY