Victorie istorică pentru Simona Halep

0
1892
Simona Halep
Sursa: @gettyImages

Simona Halep se află într-o formă extraordinară, poate cea mai bună a carierei, ceea ce ne îndreptățește să sperăm că US OPEN-ul de anul acesta va deveni, pentru constănțeanca de 24 de ani, spărgătorul de gheață în ceea ce privește victoriile la turneele de mare slam.

Dupa un meci strâns, desfășurat în condiții “indoor” (primul meci feminin din istorie jucat sub acoperisul arenei Arthur Ashe), Simona Halep, nr. 5 WTA și cap de serie nr. 5, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4,  pe Lucie Safarova din Cehia.

Astăzi, jucătoarea noastră va da piept cu Timea Babos din Ungaria, nr. 34 WTA și cap de serie nr. 31 la US Open, într-un meci programat la ora 18 pe arena Arthur Ashe. Trebuie să amintim că Halep are un așcendent moral asupra jucatoarei maghiare, scorul întâlnirilor directe fiind 2-1, ultima partidă între cele două desfășurându-se la Guanghzou, în 2015, în “optimi”, unde Halep s-a impus cu 6-4, 6-0.

Într-un interviu apărut pe site-ul oficial al competiției, sportiva noastră a declarat:

M-am simţit excelent şi a fost o experienţă aparte. Nu a trebuit să mai aşteptăm ca ploaia să se oprească, a fost un lucru bun. Sunt mici dificultăţi când joci în sală, dar m-am antrenat foarte bine înainte de meci

Putem considera astfel că programarea meciului Simonei pe arena Arthur Ashe (cea mai mare arenă de tenis din lume, cu o capacitate de 23 000 de locuri și singura de la US OPEN dotată cu acoperiș retractabil) a fost de bun augur pentru sportiva noastră, mai ales după experiența de la Roland Garros, unde Simona a fost eliminată în “optimi” de Samantha Stosur, după un meci început duminică și terminat marți din cauza condițiilor atmosferice, meci pe care jucătoarea noastră l-a controlat până la apariția ploii, dar pe care l-a pierdut în doua seturi.

Hai Simona!

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY