Vești bune pentru șomerii care se angajează !

0
1573
bani pentru someri
sursa foto: realitatea

  Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor beneficia, începând de astăzi, de noi măsuri de stimulare a ocupării.

.__________________________________________________________________
Una dintre acestea este prima de activare de 500 de lei, neimpozabilă, acordată şomerilor înregistraţi, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puţin 3 luni, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)
Conform ANOFM, modificările Legii nr. 76/2002 prevăd introducerea primei de activare. Astfel, şomerii înregistraţi, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pot primi o primă de activare de 500 de lei, neimpozabilă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 3 luni.
De asemenea, începând cu luna decembrie, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ (indiferent de nivel) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei. În cazul persoanelor cu dizabilităţi subvenţia se acordă timp de 18 luni.
ANOFM precizează că prin modificările aduse Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi al ocupării forţei de muncă sunt introduse noi servicii acordate şomerilor, creşte cuantumul primelor de mobilitate şi se modifică modalitatea de acordare a acestora, .

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY