Verizon achiziționează Yahoo pentru o sumă de 4.83 miliarde de dolari

0
992
verizon achitizioneaza yahoo
sursa: stylemagazine.com

Mutare surpriză pe piața americană. Gigantul de telecomunicații Verizon a ajuns la un acord pentru achiziționarea businessul-ui operațional Yahoo, suma vehiculată fiind de 4.83 miliarde de dolari, informează AFP.

_____________________________________________________________________

Strategia celor de la Verizon este de a combina operațiunile AOL cu Yahoo, doi foști rivali, pentru a extinde stabilitatea pe publicitatea online, incluzând aici și serviciul video Go90.

“În urmă cu doar un an am achiziționat AOL pentru a consolida strategia noastră de a oferi o conexiune cross-screen pentru consumatori, creatori și agenții de publicitate”, a declarat Lowell McAdam, președinte și CEO al Verizon.

Acordul, care urmează să fie finalizat în 2017, nu are în vedere trezoreria Yahoo, un portofoliu de brevete și părțile pe care grupul le deține la Alibaba și Yahoo Japan.

Yahoo are o audiență globală de peste un miliard de utilizatori activi lunar, dintre care 600 de milioane utilizează dispozitive mobile. Totodată, Yahoo susține că serviciile sale de e-mail sunt folosite de 225 de milioane de utilizatori activi lunar.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY