Uniunea Europeană spune “good-bye” limbii engleze după Brexit

0
4171
Uniune Europeana
Photo credit : PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)
 Danuta Hubner, şefa Comitetului pentru Afaceri Constituţionale al Uniunii Europene (AFCO) a declarat că engleza nu va mai fi limbă oficială a UE după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

_____________________________________________________________________

“Avem nişte reguli, iar cea mai importantă e că fiecare stat poate notifica UE cu privire la limba recunoscută legal”, a spus Hubner. “Irlandezii au desemnat galica, maltezii au desemnat malteza, iar engleza a fost desemnată doar de Marea Britanie. Dacă nu mai avem Marea Britanie, nu mai avem nici engleza.”
Regulamentul privind limbile oficiale ale UE ar trebui să modificat în unanimitate de către toate celelalte state UE în cazul în care doresc să păstreze limba engleză drept limbă oficială, a declarat Hübner.
În acest moment, engleza este un dintre cele 24 de limbi recunoscute oficial pentru că Marea Britanie a desemnat-o ca proprie limbă oficială. O dată ieşirea britanicilor din UE, nu vor mai exista motive pentru ca engleza să aibă statul oficial.
Comisia Europeană a început deja să folosească mai des franceza şi germana în actele oficiale, ca o mişcare simbolică la adresa rezultatului de la referendumul din Marea Britanie.
Ca o consecință, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, francezul Michel Barnier ar fi cerut ca oficialii britanici și europeni să lucreze în franceză, nu în engleză, în timpul negocierilor privind ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, relatează The Independent, citat de news.ro.
O astfel de decizie transmite un nou semnal Londrei că UE intentionează să iși pună propriile interese pe primul plan in discuțiile pentru Brexit ce ar urma să fie lansate cel târziu în luna martie.
Facebook Comments

LEAVE A REPLY