Un tren a cazut in gol de pe viaductul Cârcea ! Traficul feroviar blocat.

0
4591

Un tren de marfă a căzut de pe podul Cârcea care s-a rupt în timp ce trenul il traversa. O parte dintre vagoane au căzut în râpă, iar din fotografiile martorilor se poate vedea că podul s-a rupt exact în momentul în care trenul trecea pe deasupra lui. Traficul feroviar a fost blocat în zonă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj precizează că nu s-au înregistrat victime.

 Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, care a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, ar fi intrat pe firul de cale ferată aflat în reparaţie şi pe care circulaţia era întreruptă.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat pentru Agerpres că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.
„Pe firul 1 de cale ferată circulaţia era întreruptă, pentru că de vreo lună era în reparaţie şi din acest motiv şina de cale ferată nu mai era pe o porţiune de circa 100 de metri. Se pare că mecanicul de locomotivă a ignorat semnalele date de la gara din Cârcea. El trebuia să treacă automat pe firul 2 şi nu a trecut. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Cert este că a mers înainte chiar pe unde nu erau şinele de cale ferată şi s-a rupt podul pe toată lungimea lui doar jumătate, pe firul 1, iar cealaltă jumătate, pe firul 2, este intactă. Practic, a intrat pe o zonă fără cale ferată şi în virtutea inerţiei locomotiva a trecut podul şi a scăpat, de asta nici nu sunt victime omeneşti. Dar restul de vagoane care erau în spate, pe pod, 6-7 vagoane, au căzut în gol”, a declarat Dan Narcis Purcărescu.

Potrivit prefectului judeţului Dolj, la faţa locului se află reprezentanţi de la Apele Române, Garda de Mediu, ITM, Poliţia Transporturi. Se aşteaptă soluţia de neutralizare, întrucât dintr-un vagon rămas înclinat se scurge biodiesel.

Prefectul a mai declarat că în zonă circulaţia feroviară a fost întreruptă, pentru a se verifica dacă mai există siguranţă şi pe firul 2, iar trenurile au fost deviate pe ruta Caracal – Piatra-Olt – Balş.

 Sursa: Digi24
Facebook Comments

LEAVE A REPLY