Un investitor german deschide în luna martie o fabrică de componente auto în regiunea Olteniei!

0
30093
O fabrică de componente auto face angajări masive

O fabrică ce va furniza componente auto unor firme din industria de profil din Germania va fi deschisă, în luna martie, în județul Dolj, la Calafat, relatează mediafax.ro.


Firma care va deschide fabrica de componente auto a fost recent înfiinţată în Calafat şi va avea parteneri din industria de profil din Germania. Pentru realizarea investiţiei, societatea a achiziţionat cinci hale ale unei foste fabrici de cupe de excavatoate, plătind pentru acestea circa 300.000 euro.

 

Estimăm că fabrica va fi deschisă în luna martie. În momentul dezvoltării afacerii vor fi angajaţi circa o sută de muncitori. Producţia va consta în producţia de piese interior pentru autoturisme, obiecte din plastic, componente de bord, feţe de uşi de interior” a mai spus Mihai Tenescu, reprezentantul firmei a declarat pentru Mediafax.

Cu această ocazie, el a precizat că o parte din utilajele necesare funcţionării fabricii au fost achiziţonate şi urmează să fie aduse la Calafat. Fabrica din oraşul de la Dunăre va produce piese pentru parteneri din industria auto din Germania.


În Calafat sunt 17.500 de locuitori. Înainte de 89, oraşul era una dintre platformele industriale ale judeţului Dolj, cu fabrică de zahăr, amidon, conserve, o fabrică de mobilă , una de confecţii, dar şi o fabrică de biosinteză şi de prelucrare a laptelui.

Numărul angajaţilor care lucrau în Calafat depăşea atunci cu mult numărul locuitorilor.

***Acest articol a mai fost pulblicat pe www.cetateabaniei.com in data de 30.01.2017

Facebook Comments

LEAVE A REPLY