Tragedia de pe drumul DN65!

0
7054
DN 65

Luni, 24 aprilie în timp ce relatam despre dezinteresul autorităților centrale dar și al politicienilor locali de a face presiuni pentru necesitatea construirii unei autostrăzi și nu a unui amărât de drum expres, tragedia se întâmpla!

Viața a cinci persoane era curmată pe drumul DN 65, familia Petre: soții Ion și Mirabela, copiii lor de 3 și respectiv 7 ani și antrenorul Mihai Bobocică, toți din Craiova de către nefericita explozie a unei anvelope de tir. Șoferul tirului, în urma exploziei a intrat pe contrasens curmând viețile celor cinci.

Cum se întâmplă de fiecare dată, se caută vinovații, ba este șoferul tirului, ba de vină este viteza excesivă a participanților la trafic, sau compania care avea în gestiune tirul.

Cert este un lucru, cinci oamenii s-au stins, și deși factorii determinanți ai accidentului sunt multiplii, nu se întâmplă nimic. Drumurile tot proaste sunt, autoritățile de control pentru trafic și verificare a autovehiculelor își dovedesc nepăsarea, printr-o lipsă clară a impunerii unor standarde și norme stricte și care să pedepsească grav pe cei ce încalcă aceste norme.

Urmează o expertiza tehnică, dar la ce folos dacă în loc să prevenim astfel de situații, se constată după.
A cui e vina?, a autorităților atât cele centrale cât și cele locale.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei cinci eroi, da am spus bine eroi, pe drumurile din România tragedia paște la orice pas.

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY