Spațiul verde de la Rotonda, readus la viață

0
2618
Parculetul de la Rotonda
 Părculețul din Complexul de la Rotonda, intrat într-un amplu proces de reamenajare în luna octombrie a anului trecut, a căpătat o nouă înfățișare în toamna acestui an. 

_____________________________________________________________________

Autorităţile locale au pornit o campanie de salvare a oazelor de verdeață ale Craiovei. Proiectele de reamenajare a spațiilor verzi din Craiova au fost realizate de elevii de la Liceul de Artă din Craiova, pentru cel de la Rotonda fiind aleasă schița lui Stefan Triculete, care prevedea realizarea unei alei de pietre colorate.
 
 Rezultatele sunt următoarele :
parcul de la rotonda
 După ce ani de zile a fost în paragină, fiind invadat de gunoaie și câini comunitari, spațiul verde de la Rotonda a căpătat o nouă identitate.
Nota Bene:  Într-un articol postat pe site-ul ecomagazin.ro, se precizează ca Municipiul Craiova are spații verzi peste media europeană. Cetatea Băniei se află printre singurele oraș din țară care se încadreaza in normele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce privește suprafața verde pe cap de locuitor. Conform acestor statistici, craiovenii se bucură de peste 800 de hectare de verdeață.

Nu rămâne decât să sperăm ca de același tratament se vor bucura toate spațiile verzi pe care le are, în acest moment, Cetatea Băniei.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY