LA MULȚI ANI ROMÂNI DE PRETUTINDENI! Semnificație 1 Decembrie și video paradă Craiova

0
2848

În cursul acestei dimineți au avut loc manifestări specifice zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, la care au participat armata, pompieri, regimente speciale, echipaje SMURD, poliție, oficialitățile craiovene și din regiune, dar și câteva mii de olteni. 

Manifestările de 1 Decembrie au avut loc pe strada A.I. Cuza pe tronsonul Universitate- Opera Română (CN Carol I), iar traficul a fost închis pentru câteva ore și redeschis la scurt timp după terminarea ceremoniilor.

A fost o zi însorită de care s-au bucurat cel mai mult copiii, care au admirat pe cei care au defilat, iar apoi au rămas în Piața Mihai Viteazul să se bucure în zona de divertisment special amenajată în fața Palatului Prefecturii.

Semnificația zilei naționale de 1 Decembrie

Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 reprezintă fără doar și poate evenimentul principal al istoriei României și totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii.

Aniversăm cu respect în fiecare an Ziua Naţională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintașilor și a luptei pentru constituirea statului naţional român.

Cu acest prilej, discu­tăm, polemizăm, dezbatem cu privire la rolul maselor și al personalităţilor în anul plin de istorie 1918. Unirea din 1918, realizată de niște patrioţi vizionari, rivalizează palid astăzi cu faptele unor personaje contemporane.

Tinerii nu prea știu ce sărbătoresc, cei mai în vârstă visează la vremurile apuse, iar mulţi folosesc ziua liberă pentru a-și rezolva din problemele restante din cauza serviciului.

LA MULȚI ANI ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

LA MULȚI ANI ROMÂNIA !

LA MULȚI ANI OLTENI DE PRETUTINDENI!  

„…Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreţia sa stă în faptul că desăvârșirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan râvnit cu putere, din străfundurile conștiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-i călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit […]. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-i da armătura teritorial-instituţională, care este statul naţional. […]” Astfel marchează regretatul academician Florin Constantiniu semnificaţia istorică a zilei de 1 decembrie 1918.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY