Întrebarea zilei: “primar sau parlamentar”? Se pregătește Craiova pentru alegerea unui nou primar în 2017 ?

0
4330
Se pregătește Craiova pentru alegerea unui nou primar in 2017? Foto: cvlpress.ro

Primarul municipiului Craiova Lia Olguța Vasilescu a declarat, marți, la Parlament, că deocamdată păstrează funcția de deputat, urmând să aibă o discuție cu liderul PSD.


Decisivă va fi discuția ce va avea loc cu Liviu Dragnea, privind ce funcție va alege dintre cele două, precizând ca va face ceea ce i se cere deoarece este un soldat disciplinat al partidului, transmite News.ro.  Vicepreședintele PSD a menționat însă că preferă funcția de primar al Craiovei.

Primar sau parlamentar? Aceasta este întrebarea zilei !

“Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca sa îmi declar starea de incompatibilitate și apoi încă 30 de zile ca sa pot sa optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalitățile. Nu am decis pana acum, pentru ca trebuie sa am o discuție cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului și ce mi se va spune sa fac, asta voi face”, a afirmat Vasilescu, la centrul de primire a deputaților nou aleși.

Primarul municipiului Craiova a ţinut să sublinieze că legislaţia care priveşte autorităţile locale este ”varză”.

“Nu pot sa nu remarc faptul ca legislația care privește autoritățile locale este varză la ora actuală. Sunt șapte legi care se bat cap în cap, 14 păreri de juriști. Este aproape imposibil la ora actuala sa te descurci în hățișul administrativ din cauza legislației foarte proaste care trebuie corectata. Dacă vin (în Parlament – n.r.), în mod sigur voi corecta aceasta legislație. M-am apucat deja, împreună cu toți colegii mei primari de la Asociația Municipiilor din Romania, am dat proiecte de lege către Legislativ, nu am înțeles niciodată de ce au fost blocate. Acum ne-a venit Codul administrativ de la Guvern, pe ultima suta de metri am văzut ca toate aceste propuneri pe care noi le-am făcut au fost luate în considerare și există în noul Cod administrativ, dar nu știu cum va trece”, a afirmat vicepreședintele PSD.

Liviu Dragnea nu le permite să opteze edililor care au câștigat și alegerile parlamentare.

“Ei nu au candidat ca să tragă lista. Din moment ce au mers în campanie, au vorbit cu oamenii, le-au spus să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici, în Parlament”, a spus Dragnea, marți.

Vasilescu a fost aleasă prima pe lista candidaților PSD Dolj la Camera Deputaților. Ea a mai deținut o funcție în Parlament, de senator, în mandatul 2008-2012.

A devenit membru PSD din decembrie 2007, când a părăsit PRM, fiind lansată în politică de Corneliu Vadim Tudor.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY