Se inaugurează Grădina Botanică din Craiova ?

1
7967
Grădina Botanică Craiova
sursa: Craiova Cetatea Băniei

 În Grădina Botanică din Craiova se fac ultimele pregătiri înainte de inaugurarea oficială, preconizată în câteva săptămâni.

_____________________________________________________________________

În ultima perioadă, Grădina Botanică a fost folosită de un număr foarte mare de craioveni pentru alergat, cât timp Parcul N. Romanescu este încă închis pentru reabilitare.

Autoritățile locale au hotărât restricționarea accesului persoanelor care practică jogging-ul doar într-o zonă specială în curs de amenajare. Zona amenajată va fi situată în partea din spate.  Materialul utilizat în amenajarea pistei pentru alergat este tartanul de culoare roșie.

Gradina Botanica
Foto: Valentin Vascu

Părerile craiovenilor, în ceea ce privește apariția pistei de alergare în Gradina Botanică sunt împărțite. Unii consideră că Grădina Botanică nu este un spațiu destinat practicării jogging-ului. Alții susțin faptul că, “Grădina Botanică a devenit, prin apariția acestei piste pentru alergat, un parc oarecare, subliniind totodată că pista nu se încadrează în peisajul unei grădinii botanice, fiind considerat chiar un kitsch”.

Alții sunt de acord cu inițiativa autorităților, mai ales practicanții “alergatului ” apreciază faptul că în cartier sau în împrejurimi există o alternativă la Parcul N. Romanescu, cea mai mare zonă verde amenajată din Craiova.

Rămâne de văzut cum noua pista va afecta aspectul natural al Grădinii Botanice și va satisface necesitățile craiovenilor.

Gradina Botanica
foto: Vascu Valentin

 

Gradina Botanica
Pista de tartan
Facebook Comments

1 COMMENT

LEAVE A REPLY