Românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru Canada

0
3066
viza pentru Canada
sursa foto: independent.md
 Vești bune venite dinspre Bruxelles, ce îi privesc pe românii care doresc să ajungă în Canada. În cursul acestei zile, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat  că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor pentru români, din 2017. Mai precis, începând de la 1 decembrie 2017, românii vor putea să călătorească în Canada fără a avea nevoie de viză.

_____________________________________________________________________

“Am o veste în această dimineaţă. Am ajuns la un acord cu Canada, un acord rezonabil. Suntem in situația să ne retragem rezerva declarată față de CETA. România nu mai are obiecțiuni față de acordul comercial cu Canada”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, vineri, la Bruxelles.
Potrivit acordului cu Canada, ridicarea vizelor se va parcurge etapizat: de la 1 mai 2017 Canada va elimină vizele pentru românii care au mai avut viza, iar de la 1 decembrie 2017 se vor elimina vizele pentru toți cetățenii români.
Președintele a declarat că există posibilitatea ca autoritățile canadiene să revină asupra deciziei în cazul în care constată că numărul de imigranți ilegali este foarte mare. Totuși, această clauză poate fi activată doar în primii trei ani de la ridicarea vizelor.
Facebook Comments

LEAVE A REPLY