RECORD: Peste 15.000 de persoane din Craiova au ieșit la protestul “ANULAȚI ORDONANȚELE” ! Azi se anunță un protest și de mai mare amploare !

0
7584
Peste 15.000 de oameni sunt anuntati la protestele de sambata foto: Laurentiu Nica

Peste 15.000 de persoane din Craiova au pornit la un mars pe străzile oraşului strigând din toate puterile că se împotrivesc deciziilor luate de guvernul Grindeanu şi de liderul PSD, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.


Craiovenii nu au renunţat la proteste şi au scandat şi vineri seară, fără încetare, că vor abrogarea ordonanţei pentru modificarea Codurilor Penale, dar şi a legii graţierii, care a fost trimisă în parlament.

Traseul urmat de catre cei 15.000 de oameni a fost: Piata Mihai Viteazul-Primarie-UniVersitate-Judecatorie- A.I.Cuza – Institut – Dezrobirii – ROVINE – Bld. Carol-UniVersitate – Aries – str. Mihail Kogalniceanu – sediu PSD Dolj – Calea Unirii – Piata Mihai Viteazul

Mobilizarea a fost  impresionantă, initial au pornit cca. 10.000 din piata, iar pe traseu s-au alaturat alte mii si mii de craiovenii ieşiţi la protest si au spus că nimic nu îi va opri să îşi ceară drepturile. „Refuz acest abuz“, „Noi suntem România“.

Pe lângă românii aflaţi în străinătate care au ieşit în stradă, bulgarii au anunţat ieri la Sofia că sunt alături de manifestanți şi că vor protesta şi ei, în semn de solidaritate.

În acest sfârşit de săptămână sunt anunţate proteste masive în toată ţara. Şi craiovenii au anunţat că vor rezista şi vor ieşit în stradă până ce guvernul va abroga ordonanţa şi legea graţierii.

Mii de oameni au ieşit vineri seară pe străzi și în tota Oltenia

La Râmnicu Vâlcea, peste 500 de persoane s-au adunat în faţa prefecturii pentru a protesta, încă o dată, împotriva ordonanţelor guvernului Grindeanu.

La Târgu Jiu, aproape 200 de persoane au mărşăluit pe străzile oraşului, ajungând până la sediul PSD, unde au scandat „Dragnea, nu uita, puşcăria-i viaţa ta!“.

La Drobeta Turnu Severin, 250 de oameni au strigat în centrul oraşului „Vrem justiție, nu corupţie“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“ şi „Abrogare“.

În judeţul Olt, la Slatina, 200 de protestatari s-au adunat în faţa prefecturii, locul devenit deja obişnuit pentru manifestaţii.

Şi la Calafat au protestat 60 de persoane. Manifestanţii de toate vârstele s-au adunat în faţa Casei de Cultură din oraş.

La Caracal, au avut loc proteste pentru a doua zi la rând, în oraşul natal al ministrului justiţiei, Florin Iordache. Protestatarii au purtat pancarte pe care scria „Iordache, nu uita, Caracalul nu te vrea!“

sursa: gds

Facebook Comments

LEAVE A REPLY