Primăvara începe cu Gaudeamus Craiova ! Primul oraș din țară al caravanei !

0
14255
Lant uman Gaudeamus editia 2016. sursa: gds

Ca în fiecare an, de peste un deceniu şi jumătate, Radio România aduce primăvara în inimile şi în … bibliotecile craiovenilor. Gaudeamus Craiova, eveniment care inaugurează Programul LECTURA în fiecare an, de Mărţişor, va avea loc între 1 şi 5 martie, în spaţiul care a găzduit toate cele 15 ediţii precedente: foaierul generos al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.  

În 2016, peste 2000 de persoane, elevi, cadre didactice, angajați ai instituțiilor de cultură din Craiova dar și cetățeni ai Băniei, au format un lanț uman de la sediul Radio Oltenia Craiova și până la Teatrul Național “Marin Sorescu”.

Programul Lectura – Gaudeamus, cel mai îndrăgit şi mai longeviv proiect de susţinere a culturii scrise din ţara noastră derulat la nivel naţional de Radio România, de peste 20 de ani, este organizat în Craiova de Centrul Cultural Media Radio România şi Radio România Oltenia Craiova.


Deschiderea oficială a ediţiei 2017 va avea loc miercuri, 1 martie, la ora 12.00, iar programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00.

Intrarea publicului este liberă !

Cartea prinde viață la Gaudeamus Mărțișor 2017, iar cititorii devin aici și spectatori. Cele cinci zile de festin literar vor fi presărate cu numeroase momente inedite – recitaluri de poezie, lecturi din volumele lansate la această ediție – toate inspirate din volumele prezente la Gaudeamus Craiova și derulate în incinta manifestării.

Protagoniștii acestei serii de evenimente, actorii Teatrului Național ”Marin Sorescu”, coordonați de regizoarea Diana Mihailopol de la Teatrul Național Radiofonic, vor însufleți astfel litera scrisă, aducând totodată spectacolul literar în mijlocul publicului.

Programul de evenimente al ediției, dens și variat, va mai cuprinde lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, momente artistice și dezbateri despre carte, literatură, promovarea lecturii și rolul major pe care acestea îl joacă în educația unui popor.

Gaudeamus Craiova 2017
Gaudeamus Craiova 2017

Din oferta deja tradițională la Gaudeamus, vă reamintim:

  • mii de volume, multe dintre ele abia scoase din tipar, pentru toate vârstele și gusturile, o selecție bogată de titluri reprezentative pentru piața românească – carte, audiobook, CD/DVD, jocuri educative – multe dintre ele extrem de potrivite pentru a fi oferite celor dragi alături de sau chiar în locul tradiționalului mărțișor
  • importante reduceri de prețuri, pachete și oferte promoționale
  • finala zonală a Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu, adresat liceenilor
  • invitați de nota 10:olimpicii României, cu participarea elevilor din zona Olteniei premiați la concursuri internaționale la diverse discipline
  • concursul Miss lectura și Tombola Gaudeamus, ambele cu premii extrem de atractive
  • proiectul „Cărțile se întoc acasă”, prin intermediul căruia peste 153.000 de volume donate cu prilejul evenimentelor din seria GAUDEAMUS, începând cu anul 2010, au ajuns în biblioteci publice, majoritatea din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții

Conferința de presă care precede Caravana GAUDEAMUS Craiova va avea loc marți, 28 februarie, la ora 11.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Știrbei Vodă nr. 3)

Asociația GLOBAL CITY 2020 este singura organizație non-guvernamentală din Craiova ce are calitatea de partener al ediției Gaudeamus 2017.  

Persoane de contact: Mara Alecu (tel. 0743 123 700, e-mail mara@gaudeamus.ro) şi Cornelia Scarlat (tel. 0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ).

Facebook Comments

LEAVE A REPLY