PRIMA LOCOMOTIVĂ DIN LUME CARE MERGE CU BIODIESEL ESTE PRODUSĂ LA CRAIOVA !

0
22265

Prima locomotivă din lume care funcţionează cu biodiesel sau ulei vegetal a fost construită la Craiova. O echipă de ingineri a lucrat mai bine de un an la realizarea ingeniosului proiect. Proiectul de cercetare realizat de inginerii din cadrul Reloc Electroputere VFU Craiova este unic în România, dar şi în lume.


Proiectul permite funcţionarea motorului Diesel de locomotivă exclusiv pe bază de biodiesel (B100) sau ulei vegetal pur, fără alte elemente în amestec.

Are două fundamente: unul legat de mediu şi unul legat de costuri. Această locomotivă funcţionează cu biodiesel, biocombustibil şi este prietenoasă cu mediul, nu polulează. Nu conţine sulf, iar noxele sunt cu cele puţin 50% mai mici decât la utilizarea motorinei clasice”, a precizat Călin Graţian, preşedintele Reloc-Electroputere VFU Craiova, potrivit Adevarul.ro.

Reprezentanţii fabricii din Craiova sunt convinşi că prima locomotiva făcută de ei, care prinde 100 de km/h, va ajunge la export. „Cu siguranţă este un produs unic în lume. Mai este, din câte ştiu eu, un proiect similar în Canada, dar nu de o astfel de anvergură. Sunt diferenţe tehnice majore între proiectul nostru, făcut la Craiova, şi cel făcut de canadieni”, a spus inginerul Cezar Buică.

Acesta mai subliniază că proiect a fost unul secret, doar cei care au lucrat efectiv la el ştiind cu exactitate cum va arăta produsul final.

Prima locomotivă din lume care funcţionează cu biodiesel sau ulei vegetal a fost construită la Craiova. O echipă de ingineri a lucrat mai bine de un an la realizarea ingeniosului proiect. Proiectul de cercetare realizat de inginerii din cadrul Reloc – Electroputere VFU Craiova este unic în România, dar şi în lume.

Proiectul permite funcţionarea motorului Diesel de locomotivă exclusiv pe bază de biodiesel (B100) sau ulei vegetal pur, fără alte elemente în amestec.

sursa: adevarul

Facebook Comments

LEAVE A REPLY