Ion Oblemenco: Legenda “Tunarului din Bănie” !

0
9477
Ion Oblemenco
sursa: universulcaracalean.ro
 Astăzi se împlinesc 72 de ani de la de la nașterea marelui Ion Oblemenco. Supranumit “Tunarul din Bănie”, datorită eficienței sale în fața porții, Ion Oblemenco nu a fost selecționat niciodata în echipa națională a României.

_____________________________________________________________________

Născut la 13 mai 1945, la Corabia, Oblemenco a jucat în perioada 1966-1977 la Universitatea Craiova, echipă alături de care a câștigat titlul, în sezonul 1973-1974 și Cupa României, în sezonul 1976–1977.
După retragerea din activitatea fotbalistică, Oblemenco nu a putut să stea departe de gazon, el contribuind, în calitate de antrenor secund al lui Valentin Stănescu, la câștigarea titlului cu Universitatea Craiova, în 1980, apoi a eventului Campionat – Cupă, în 1981.
În 1982, ca antrenor principal al “campioanei unei mari iubiri”, Oblemenco duce Știința, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.
În cinstea marelui fotbalist oltean, din 1996, “Central-ul, stadionul pe care Universitatea Craiova a obținut marile performanțe, îi poarta numele. In același an, Oblemenco a fost declarat cetățean post-mortem al municipiului Craiova.
Ion Oblemenco
Statuie Ion Oblemenco, aflată în fața stadionului.

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY