Permisul de conducere, doar pentru cei care au minim 11 clase?

0
3201
permisu auto
sursa foto: Craiova Cetatea Baniei
 În dorința de a limita numărul de decese rezultate din accidente rutiere, Guvernul ar putea condiționa obținerea permisului de conducere auto de absolvirea a cel puțin 11 clase.

_____________________________________________________________________

 Modificarea ar urma să fie introdusă de Executiv printr-un act normativ care ar schimba actuala legislație rutieră. Astfel, prevederile actului normativ stipulează obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere, motivația fiind aceea că șoferul trebuie să aibă capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza, în trafic, indicatoarele rutiere.
Aceste măsuri au fost preluate dintr-un document al Comisiei Europene intitulat “Pentru un spațiu european de siguranță rutieră: orientări pentru politica de siguranță rutieră 2011-2020”.
În România, învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde: învâțământul primar de 5 ani, inclusiv clasa pregatitoare, învățământul gimnazial, de 4 ani și primii 2 ani ai învățământului secundar superior – liceul.

sursa: ziare.com

Facebook Comments

LEAVE A REPLY