Pașaportul DEVINE OBLIGATORIU pentru toți românii și va fi eliberat GRATUIT de la 1 februarie 2017 ?

0
9394
Tarife pasapoarte de la 1 februarie 2017

Sunt eliminate doar o parte din taxe, după adoptarea de către Parlament a legii care elimina 102 taxe.

Ce taxe nu vor mai plăti persoanele fizice de la 1 februarie:

– taxa pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități;

– taxele pentru acordarea cetăţeniei române şi pentru redobândirea acesteia;

– taxa aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ sau înregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei;

– taxa pentru cazierul judiciar/fiscal;

– taxele aplicate supralegalizării sigiliilor şi semnăturilor de pe un act oficial;

– taxele pentru identificarea unei persoane pe teritoriul României;

– taxele consulare şi de cetăţenie, percepute la misiunile diplomatice şi oficiile consulare de carieră ale României în străinătate, spre exemplu: taxele pentru înregistrarea cererii de eliberare a unei cărți de identitate sau a unei cărți electronice de identitate, taxele pentru eliberarea unui paşaport sau a unui titlu de călătorie, sau taxele pentru legalizarea semnăturii de pe un înscris sub semnătură privată.

Presa a relatat că, de la 1 februarie 2017, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea pașapoartelor, conform potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017 şi va intra în vigoare la 1 februarie 2017.

Prețul unui pașaport este format din trei taxe: contravaloarea fizică a pașaportului, taxa de eliberare și recuperările.

Mai precis, prin legea amintită mai sus se elimină doar ultimele două taxe. Prin urmare, românii vor plăti în continuare pentru pașaport.

extras tarife pasapoarte

Sursa: Directia Generala Pasapoarte.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY