OZN-ul din centrul Băniei: noul stadion OBLEMENCO posibil să fie inaugurat la vara !

0
7558
Noul stadion Oblemenco în constructie. f
Noul stadion Oblemenco în constructie. foto: Claudiu Nețoiu

Compania Națională de Investiții (CNI) a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor la Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova a fost decalat, din cauza unor infiltrații de apă constatate în zona peluzei şi a tribunei a doua. Noul termen ar fi martie 2017.

Calendar:

  • septembrie 2015 – se deschide șantierul complexului
  • Vara 2016 – prima dată propusă pentru inaugurare (s-a prelungit)
  • noiembrie 2016 –  a doua dată propusă pentru inaugurare (s-a prelungit)
  • februarie 2017 – a treia dată propusă pentru inaugurare (s-a prelungit)
  • martie  2017 –  a patra dată propusă pentru inaugurare

„Referitor la obiectivul de investiţii «Construire Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal în municipiul Craiova», vă comunicăm că termenul de finalizare a lucrărilor este 09.03.2017. -Compania Națională de Investiții

Surse din Bănie afirmă: “Mai devreme de vară nu poate fi gata, e clar. Mai bine de o lună va dura de la ieșirea ultimului utilaj din incinta construcției și până la finalizarea implementării suprafeței de joc. Și intemperiile au zădărnicit planurile privind noua arenă” titra site-ul sportiv Gazeta Sporturilor. 

Potrivit proiectului, stadionul Oblemenco va avea o capacitate de 30.854 de locuri și poate găzdui meciuri de rugby, hochei pe iarbă, fotbal american, concerte, târguri, expoziții, adunări politice, culturale, sociale și religioase.

Stadiul lucrărilor la stadion Oblemenco
Stadiul lucrărilor la stadion Oblemenco. foto: Bogdan Dănescu

Lucrările la Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“ au început în luna septembrie 2015, iar contractul a fost atribuit unei asocieri formate din liderul de asociere SC CON-A SRLSC și  SC ACI CLUJ SA, SC NISAL SRLSC DICO  SRL, ȚIGĂNAȘ Birou de proiectare SRL.

Stadiul lucrărilor conform Companiei Naționale de Investiții gradul de execuţie a lucrărilor la data de 31.12.2016 la stadionul Oblemenco se prezintă astfel:

  • lucrări de infrastructură – 95% (elementele care susțin partea principală a unei construcții, care o fixează de teren)
  • lucrări de suprastructură – 75% (elementele care formează partea utilă a unei construcții)
  • lucrări de instalaţii – 55%,
  • lucrări de arhitectură – 40% 
  • lucrări de amenajări exterioare – 10%“

Suma decontată până în prezent către constructor a fost de 104.874.096 de lei, potrivit CNI.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY