Cod portocaliu și galben de viscol și ninsori !

0
15262
Pe Lipscani
sursă foto: Adrian Virgil
 Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare “Cod Galben de Ninsori”, valabilă pentru mai multe județe din țară.

___________________________________________________________________

Potrivit ANM, în intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 – 6 ianuarie, ora 20:00, se așteaptă ninsori însemnate cantitativ și local viscolite. Meteorologii au instituit deja un COD GALBEN valabil pentru 15 judeţe. Toate județele Olteniei sunt cuprinse în această avertizare.
În intervalul mai sus menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.
administrația națională de meteorologie
sursă: http://www.meteoromania.ro
Potrivit ANM, tot din această noapte,11 județe din sud-estul țării, inclusiv București se vor afla sub cod portocaliu de ninsori. Codul portocaliu intră în vigoare la ora 02.00 și este valabil până mâine la ora 18.00.
Astfel, în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.
cod-portocaliu
sursa: meteoromania.ro

În vederea luării măsurilor ce se impun, la ora 14 a fost instituit Comandamentul de Iarnă la MAI.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY