Olguța Vasilescu: “…părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună ! “

0
5199
Foto: Lia Olguța Vasilescu, în campanie electorală, în 2012, alături de copii. Facebook Cosmin Enea

Cei care au ieșit în stradă au ieșit pentru că vor să nu se mai încalce legea. Există Legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinții nu au voie să își ia copiii la mitinguri, să-i expună. Deci, dacă au ieșit în stradă pentru respectarea legii, ar trebui să știe și ei că există o lege care le interzice să își ia copiii acolo“, a spus Vasilescu într-o conferință de presă.


 

In Legea 272/2004 regasim la Sectiunea 4 – Educatie, activitati recreative si culturale, ART. 51, (2) “Parintii copilului au cu prioritate dreptul de a alege felul educatiei care urmeaza sa fie data copiilor lor…”

Potrivit ministrului Muncii, ziariști, reprezentanți ai unor ONG-uri pentru apărarea drepturilor copilului, precum și persoane fizice au depus sesizări la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook a Liei Olguța Vasilescu, găsești fotografii în care aceasta este în campanie electorală in 2012, în grupuri mari de oameni în care se află și copii. 

Nu a fost niciun fel de poliție din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. În subordinea ministerului există Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului. Încă din primele zile de mitinguri, au sosit pe adresa acestei autorități foarte multe sesizări. Săptămâna aceasta, presa a solicitat, pe legea 544 (privind informațiile publice—n.r.) să se precizeze exact numărul și atunci am trimis prin biroul de presă o adresă către A.N.P.C. să ne comunice cu exactitate acest număr. Știu că alaltăieri erau depuse 29 de astfel de sesizări doar la București, nu am cuantificat și ce este în teritoriu. Parte din aceste sesizări sunt făcute de presă, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice“, a spus Vasilescu citată de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat că ANPC transmite mai departe aceste sesizări la poliție și, conform Legii 272, aceasta trebuie să identifice părinții care au fost la miting și eventual să îi amendeze.

Au fost câteva sesizări și împotriva domnului Nicușor Dan, care a venit cu copilul la miting. Sunt ONG-uri pentru apărarea drepturilor copilului, ziariști sau persoane fizice“, a menționat ministrul Muncii si Justitiei Sociale. Vasilescu a mai afirmat că amenzile sunt între 5.000 și 10.000 lei și sunt aplicate de poliție.

Sursa: Agerpress, Digi 24, Facebook

Facebook Comments

LEAVE A REPLY