Oblemenco – templul fotbalului românesc renaște

0
90707
Noul Stadion Oblemenco
Noul stadion Oblemenco. foto: Tiugan Marius

Complexul sportiv Oblemenco va avea în componență un stadion de cinci etaje şi reprezintă o investiție de circa 50 milioane de euro, finanțată de Guvernul României. Designul complexului este inspirat din opera brâncușiană “Oul“.


Stadiul lucrărilor de construcție la stadion se poate observa din imaginea prezentată anterior: peluza Sud este terminată, cu toate gradenele puse, gradene instalate şi la tribună a doua. La nord, se pun grinzile și se montează tribunele. Instalațiile sanitare și cele electrice sunt puse, casa liftului e finalizată.

Dacă se menține ritmul actual al lucrărilor putem avea privilegiul ca în prima parte a lui 2017 să fim spectatori în tribune la meciul de inaugurare al arenei Oblemenco. Autoritățile locale sunt deja cu un pas în urmă și nu și-ar mai permite teoretic decalarea lucrărilor de construcție încă o dată. Primul termen de finalizare al lucrărilor de construcție a fost estimat în noiembrie 2016.

Noul stadion din Bănie, care va rivaliza fără probleme cu ”Arena Națională”, va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri. Suma totală a investiţiei se ridică la cca. 50 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind 90% de la bugetul de stat şi 10% de la cel local.

Presă: 240

VIP: 3010

VIP(skybox): 440

Persoane cu dizabilităţi: 62 locuri+62 locuri însoţitori

Public 27. 208 locuri

Noul stadion Oblemenco
Noul stadion Oblemenco

Oficialii din Bănie susțin că viitorul stadion va putea găzdui competiții europene și internaționale de fotbal, dar va putea fi folosit și pentru alte sporturi, plus concerte, târguri, expoziții sau evenimente culturale.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY