O nouă stațiune turistică va apărea în regiunea Oltenia

0
22162
Peisaj Obarsia Lotrului lacul vidra-valceaturistica.ro

În această perioadă se elaborează Planul Urbanistic Zonal pentru staţiunea Obârşia Lotrului., in judetul Valcea. Din ceea ce se distinge foarte clar, aici nu va fi aglomerația de la Rânca și se va menține un echilibru între natură și construcții,  conform unor planuri bine stabilite.


“Din 2017 numărul de locuri de cazare de la Obârşia Lotrului se va dubla, am speranţa că pentru sezonul de anul viitor, vor fi cel puţin 600 de locuri de cazare. Cererile de construcţie sunt foarte mari pe ambele maluri ale Lotrului.

PUZ-ul în zonă prevede mai multe artere, sunt vreo şase străzi, va exista o geometrie clară a acestei staţiuni. Ideea este ca aici să avem o aşezare permanentă, evident cu specific turistic, majoritatea clădirilor fiind cu specific hotelier.

Va funcţiona şi o staţie PECO şi un  market. Obârşia Lotrului va deveni o staţiune, nu pot spune că va fi o a doua Poiana Braşov, dar următorii 5 ani, vor oferi o staţiune cu adevărat frumoasă României”, a spus primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Acesta spune că există discuţii avansate şi pentru refacerea infrstructurii fostei staţiuni Vidra şi a staţiunii sindicale Voineasa.

Obârşia Lotrului deja capătă autonomie de staţiune turistică cu fiecare lună care trece. Devine cel mai important punct montan, situat la intersecţia dintre DN 7A şi Transalpina.

localizare geografica Obirsia Lotrului. prelucrare. Google Earth
localizare geografica Obirsia Lotrului. prelucrare. Google Earth

Obarsia Lotrului se afla la altitudinea 1.350-1400 m, la poalele Carpatilor Meridionali, la confluenta paraului Pravat cu raul Lotru, la intersectia drumului national DN 7A (cel care leaga Valea Oltului de Valea Jiului) cu cel mai inalt drum din Romania – 2.145 m in Saua Urdele, DN 67C Transalpina (ce face legatura dintre orasul Novaci si orasul Sebes din Alba).

Totodată, Obârşia se întinde la baza unui domeniu schiabil, pe malul celui de-al 3 lac ca mărime din ţara noastră, în apropierea şoselei ce ajunge la cea mai mare altitudine.

Sursa: ramnicuvalceaweek

Facebook Comments

LEAVE A REPLY