O nouă rută de pe Aeroportul Craiova din 24 martie 2017! Bilete de la 69 lei!

0
79792
O nouă rută de pe Aeroportul Craiova din 24 martie 2017. foto: adrian virgil

Din martie va fi lansat un zbor direct de pe Aeroportul Internațional Craiova spre Germania. Capitala Olteniei va fi conectată cu cel mai mare centru universitar al Germaniei: KOLN și cu fosta capitală a Republicii Federale Germane: BONN.


Din 24 martie 2017 operatorul aerian Wizzair inaugurează ruta Craiova- Koln/Bonn, iar prețurile pornesc de la 69 lei! 

Este a doua rută aeriană către Germania, după ce inițial operatorul aerian a închis ruta Dortmund-Craiova, declarând că a fost o rută nerentabilă pentru ei.

Un alt punct de vedere emis de pasagerii care au călătorit pe ruta Dortmund-Craiova și  nemulțumiți că s-a închis, au menționat că gradul de ocupare era de minim 70%.

De data aceasta, ruta ce va fi inaugurată din martie va deservi de fapt două orașe: Koln și Bonn, fosta capitală a Republicii Federale Germane (R.F.G.).

Aeroportul Internațional Koln-Bonn este localizat la 15 km sud-est de centrul orașului Köln și la 16 km nord-est de Bonn. Este al șaselea aeroport ca mărime din Germania

Această rută va avea o frecvență de 2 ori/ săptămână (luni și vineri), astfel că va putea fi folosită în scopuri de afaceri pentru compania Ford România pentru mobilitatea specialiștilor și conducerea fabricii Ford din Koln.

Atât zilele în care este operată cursa, dar chiar și orarul favorabil sunt perfecte pentru un city-break de week-end în cele două orașe germane: Koln și Bonn.

Un fel de San Francisco al Europei

Koln este un adevarat mozaic cultural, in conditiile in care aici s-au “aclimatizat” oameni din peste 181 de tari.

Mai mult, orasul este cel mai mare centru universitar din Germania, primind in prezent 70.000 de studenti.

Conform statisticilor, Catedrala din Köln este atractia turistica numarul unu din Germania, cu peste sase milioane de vizitatori anual. Construita in stil gotic si desemnata patrimoniu cultural UNESCO, Catedrala este un important loc de pelerinaj la nivel european.

In plus, in Köln exista peste 40 de muzee (numar dublu fata de Bucuresti, unde sunt 20, conform RomanianTourism.com). Kölnul obtine numai din turism venituri de 5,4 miliarde de euro anual, iar cei mai multi vizitatori provin din Statele Unite si Marea Britanie. Si la capitolul fiscalitate din turism orasul sta bine, in conditiile in care impozitele din aceasta industrie genereaza 120 de milioane de euro pentru autoritatile locale.

***datele verificate sunt valabile la momentul redactării articolului, companiile aeriene își rezervă dreptul de a schimba aceste date in functie de cerințele clienților. 

Călătorește în felul tău: acolo unde simți să te duci, DU-TE ! 🙂

Traviator

Facebook Comments

LEAVE A REPLY