O companie din Craiova își face loc pe piața austriacă

0
8789
Hyperion
  Producătorul de locomotive şi rame electrice Softronic din Craiova, controlat de patru antreprenori români, a găsit un nou client în străinătate, operatorul feroviar privat LTE din Austria.
_____________________________________________________________________
  Radu Zlatian, directorul de comunicare al companiei Softronic a declarat că în acest moment strategia firmei se axează pe găsirea clienților din afară, atâta timp cât în România nu există clienți. „Am vândut o locomotivă în Austria, căutăm şi alţi clienţi în străinătate dacă în România nu avem nicio comandă“, a declarat Radu Zlatian pentru zf.ro.
 Softronic este un operator feroviar privat care are ca principal domeniu de activitate furnizarea de servicii de transport călătorilor. Prețul unei locomotive se ridică la 2,5-3 milioane de euro.
 Compania operează trenul electric Hyperion în care a investit 5 milioane de euro. Trenul circulă în fiecare zi pe ruta Craiova – București – Brasov. De asemenea, Hyperion este singurul tren privat din țară care circulă și spre litoral pe ruta Craiova – Bucuresti – Constanta.

Softronic a încheiat in 2016 un contract cu subsidiarele DB Schenker Rail din Romania și Ungaria pentru a vinde operatorului de transport feroviar locomotive în valoare de 5 milioane de euro. Locomotivele achizitionate au fost produse la fabrica din Craiova.

sursa: http://www.zf.ro/
http://www.softrans.ro/
Facebook Comments

LEAVE A REPLY