O companie britanică investește la Craiova într-o fabrică de cablaje

0
5042
gtk-craiova
photo credit: profit.ro
 Investitorul britanic GTK a anunţat inaugurarea, la Craiova, a unei unităţi de producţie de ansambluri de cabluri şi cutii de protecţie, fabrica fiind singura deschisă de această companie în România şi prima din afara Marii Britanii.

_____________________________________________________________________

Astfel, potrivit conducerii companiei britanice, fabrica de la Craiova are o suprafaţă de 450 metri pătraţi, cu posibilitatea extinderii la 2.000 metri pătraţi.  “Este o investiţie semnificativă pentru GTK şi vine ca un rezultat al creşterii noastre continue. Noua facilitate extinde amprenta noastră globală şi vom putea oferi un număr şi mai mare de modele de fabricaţie atât clienţilor existenţi, cât şi celor noi. Ne extindem baza de clienţi, iar această nouă facilitate ne va ajuta să sporim nivelul nostru de servicii în regiune”, a declarat John Morath, directorul GTK citat de zf.ro.
Compania GTK a fost fondată în 1990, produsele sale având o gamă largă de utilizare,  de la industria militară până la cea medicală.
Steve Robinson, directorului de operaţiuni al companiei, a menționat că uzina de la Craiova va avea aceeași producţie precum fabrica-mamă din Marea Britanie. Pe lângă fabricile din Marea Britanie și Craiova, compania deține birouri de vânzări în Germania, Taiwan şi China.
Fabrica de la Craiova este o investiţie realizată prin platforma BRIDGE – British Romanian International Development Gateway Exchange – platformă care are drept scop, pe de o parte, sprijinirea investitorilor britanici în a găsi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, iar pe de altă parte, oferă o mână de ajutor judeţului Dolj în dezvoltarea economiei, prin atragerea acestor investitori. Prin aceeaşi platformă a fost adusă la Craiova compania britanică Spirit Circuits,  care produce circuite integrate.

sursa articol: zf.ro

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY