Noile piste pentru bicicliști din Parcul Romanescu

0
4654
Pista biciclisti Parcul Romanescu
By Craiova Cetatea Baniei

   Pistele pentru bicicliști, apărute de câteva săptămâni în Parcul Romanescu, au iscat numeroase polemici, mai ales în spațiul virtual.

__________________________________________________________________

Considerat bijuteria Craiovei, Parcul Nicolae Romanescu a intrat în ample lucrări de reabilitare de anul trecut, fapt ce a atras ulterior și multe polemici printre craioveni și între societatea civilă și autoritățile locale.

Autoritățile locale au hotărât amplasarea unor piste marginale pentru bicicliști în Parcul Romanescu, cel mai parc din Craiova și al doilea din țară, după Herăstrău din București.

Noul traseu al pistelor pentru bicicliști ocolește zona “debarcader”, zonă intens populată la orele serii precum și în weekend. O altă noutate o reprezintă inițiativa autorităților locale de a utiliza, în trasarea marcajelor, culoarea galbenă.

Această alegere a stârnit numeroase controverse mai ales în spațiul virtual, mulți craioveni considerând că, o dată cu trasarea noilor marcaje, ce seamănă cu benzi galbene de circulație, aspectul Parcului Romanescu a fost alterat. “Ne simțim ca pe autostradă, semafoarele lipsesc“, a declarat un craiovean.

traseu biciclisti Parcul Romanescu
sursa: Craiova Cetatea Baniei

 

traseu pentru biciclisti Parcul Romanescu
Piste pentru bicicliști în zona Potelu

Parcul Romanescu se află de un an de zile într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Începute pe 19 octombrie 2015, lucrările din Parcul Romanescu sunt conform constructorului aproape de final, mai rămânând de pus la punct mici retușuri.

Nu rămâne decât să așteptăm recepția finală a lucrării, ce ține de avizul pe care urmează să îl dea Ministerul Culturii aviz ce ține de nuanța pe care o va avea gardul din jurul Lacului Lebedelor și de amplasarea balustradelor în zona “Debarcader”.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY