Prima româncă imaginea casei Dior, dădea tonul în modă la Paris în anii ’50

0
5971
Mitza - românca dădea tonul in capitala modei in anii 50. prelucrare: Istorie in culori

În anii 50 o româncă dădea tonul în capitala modei și a stilului, pe malul Senei. Mitza Bricard a fost imaginea Christian Dior, în anii ’50. 


Mitza Brichard, o femeie talentata și rafinată, care în anii 1950 ținea titlurile principalelor publicații mondene pariziene.

În anii 1950, Mitza Bricard era văzută tot timpul în preajma lui Christian Dior. Dincolo de prietenia care îi lega pe cei doi, Mitza era șefa departamentului de creație și creatoarea pălăriilor Dior.

Unii spun ca provenea din mama englezoaica si tata austriac, alții că era românca plecată la Paris că fata de companie pe când avea 20 de ani.

Invidiată de Parisul secolului trecut, ea devenise subiect de cancan mai ales pentru că ar fi fost tentată de relațiile cu bărbați mai tineri decât ea. Se spune că Mitza avea mereu la încheietura mâinii o eșarfă mică, “leopard-jungle”, pentru a acoperi semnul durerii unei mari iubiri. Ea nu purta niciodată lenjerie intima, însă era tot timpul acoperită cu bijuterii somptuoase.

Dincolo de zona bârfelor de salon, Mitza a reprezentat pentru Casa Dior o sursa inepuizabilă de senzualitate, “nudul” în forme voluptoase îmbrăcat în blănuri moi și tigrate.

Despre ea, faimosul Dior spunea: “Este una dintre acele persoane rare pentru care elegantă este singura rațiune de a trăi”.

Mitza Bricard a fost muza lui Christian Dior, legătura sa directă cu proiecția ideala a feminității. El a avut curajul sa creeze parfumul amintirilor care i-a urmat în tăcere pe bărbații plecați la război. Parfumul ca o adiere rămas în liftul suspendat intre etaje și persoane. Ea a fost aceea care a impus în moda pariziană culoarea lila și pantere – jungle. Turbanul, șiragul cu perle, pantofii stiletto făceau parte din recuzita sa zilnică, nu doar în prezentările de modă.

Chiar și în prezent, creațiile Dior încă păstrează influențele muzei marelui designer, Mitzei Bricard.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY