Minunile Naturii – cele mai frumoase locuri de vizitat in viata asta (I)

0
2006
Salar de Uyuni, Bolivia.
Plimba-te in cerurile din Salar de Uyuni, Bolivia. @foto mnn

Planeta noastra albastra are atat de multe locuri frumoase de vazut incat nu ne ajunge o viata intreaga pentru a le vizita pe toate , adevarate Minuni ale Naturii. Multi dintre noi ne facem cate o lista de locuri magice, favorite pe care dorim sa le vedem. Iata si lista propusa de Traviator cu cele mai frumoase locuri de pe pamant: Minunile Naturii !


Lumea e ca o carte, aceia care nu calatoresc citesc doar o pagina din intreaga carte!

  1. Lacul Moraine se gaseste in Valea celor 10 varfuri din Parcul National Banff, provincia Alberta, Canada. Este un lac cu o suprafata de doar 50 ha, alimentat din apa ghetarilor. Coloritul apei sale se datoreaza depozitelor de rocil din cuveta in care s-a acumulat apa venita din ghetari.  Da, ati recunoscut imaginea…e vorba de fundalul folosit de Windows !

 

Lacul Moraine din Parcul Nationa Banff, Canada
Lacul Moraine din Parcul Nationa Banff, Canada

2.  Godafoss sau Casca Zeilor este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Islanda si este  localizata in partea central-nordica. Este formata pe raul glaciar Skjálfandafljót cu o cadere de 12 m inaltime si 30 m latime este una dintre minunile naturii. Se spune ca nicaieri in lumea nu poti vedea aurora boreala mai bine ca in acest loc.

Aurora boreala vazuta dinspre Cascada Zeilor, Islanda © Kenji Yamamura
Aurora boreala vazuta dinspre Cascada Zeilor, Islanda © Kenji Yamamura

3. Explorarea lagunelor albastre singuratice din insulele Fiji, un paradis tropical situat la celalat capat al lumii. Poti merge sa vizitezi satele fijiene izolate, poti practica înotul sau scufundările în unele dintre cele mai limpezi ape din Oceania. Asadar iata ingredientele: recife coraliere, lagune, ape turcoaz, plaje cu nisip de un alb imaculat şi golfuri spectaculoase!

Lagunele albastre din insulele Fiji. @Matt Anderson
Lagunele albastre din insulele Fiji. @Matt Anderson

4. Bulevardul  baobabilor din Madagascar reprezinta un must-to-visit pentru orice turist care vine in aceasta tara. In 2007 a fost declarat primul Monument al naturii din Madagascar. Are o lungime de 260 m si este alcatuit dintr-o specie de baobab care traieste doar aici Adansonia grandidieri ce depaseste frecvent 30 m inaltime. Arborii au peste 800 de ani.

O plimbare la apus pe bulevardul gigantilor baobabi din Madagascar. © Dennis van de Water
Minunile Naturii: o plimbare la apus printre gigantii baobabi din Madagascar. © Dennis van de Water

 

5. Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km², in sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile. Acest desert s-a format in urma transformarii unor lacuri sarate preistorice. Când Salar de Uyuni este acoperit de apă, în el se reflectă perfect cerul azuriu sud-american.

Plimba-te in cerurile din Salar de Uyuni, Bolivia. @foto mnn
Minunile Naturii: plimba-te in cerurile din Salar de Uyuni, Bolivia. @foto mnn
Facebook Comments

LEAVE A REPLY