Ministerul Culturii lansează un apel de proiecte cu dedicație. Transparență ZERO !

0
1783

Ministerul Culturii și Identității Naționale alocă 200.000 lei pentru sprijinirea derulării proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale, în anul 2017. Însă, lipsesc multe informații și transparență…ZERO !


Sunt 6 zile la dispoziție pentru pregătirea proiectului cu totul între anunț și termenul limită. Numai că, fiind vorba de bani publici trebuie furnizate informații care să răspundă la întrebările:

  1. Ce proiecte sunt eligibile? Păi nu scrie în anunț.
  2. Care e tematica proiectelor? Nu scrie nici asta.
  3. Care sunt criteriile de selecție? Nu scrie.
  4. Ce trebuie explicat în cererea/solicitarea de finanțare? Nimic.
  5. Cine poate depune proiecte ? (asociație, SRL, persoană fizică) Nu scrie.

Și atunci cum știm noi, contribuabilii, cum vor fi împărțiți cei 200.000 lei din bani publici? Dacă solicităm finanțare, cum se poate ști că proiectul depus nu a îndeplinit punctajul minim pentru a fi aprobat ?

Puteți regăsi integral anunțul la pe site-ul: [http://www.cultura.ro/anunt-public]

Iată și calendarul propus de Ministerul Culturii:

1. VINERI, 6 IANUARIE – Ministerul publică un anunț din care reiese că alocă 200.000 lei “pentru sprijinirea derulării proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale” (care e pe 15 ianuarie 2017, adică la fix 10 zile de la data anunțării concursului).

2. MIERCURI, 11 IANUARIE – Expiră termenul de depunere a solicitărilor de finanțare (de notat că până la evenimentul în sine mai sunt 4 zile, timp în care ministerul urmează să facă selecția proiectelor și să-i anunțe oficial pe câștigători, care trebuie să implementeze în maxim 3 zile ce-au scris în proiecte).

3. DUMINICĂ, 15 IANUARIE – E, în sfârșit, Ziua Culturii Naționale, în care vor fi “derulate” proiectele finanțate cu 200.000 lei, bani publici, și implementate de miercuri până duminică.

SHARE la articol mai departe să se vadă transparența cu care se cheltuiesc banii publici !

Facebook Comments

LEAVE A REPLY