Mii de piese auto contrafăcute confiscate în portul Constanța ! Destinația acestora era Craiova !

0
11747
@Radio Constanta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Coreea de Sud. 


În data de 02.03.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un controlul amănunţit asupra unui container sosit din Coreea de Sud, pentru o societate comercială cu sediul în Craiova.

Administratorul firmei este cetăţean român în vârstă de 34 de ani cu domiciliul în municipiul Craiova.

În urma controlului au fost descoperite 2.960 piese auto (filtre, bielete, planetare etc.), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produsele fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile în cauză, în valoare de cca. 135.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Sursa: Radio Constanta

Facebook Comments

LEAVE A REPLY