Mii de cutii de medicamente expirate aruncate la marginea unei păduri în Gorj ! Inspectorii de mediu sunt in alerta !

0
2646
Mii de cutii de medicamente expirate aruncate in padure Sursa: Radio Targu-Jiu

Inspectorii de la Garda de Mediu Gorj şi poliţiştii sunt în alertă după ce sute de kilograme de medicamente au fost descoperite într-o pădure

Potrivit acestora, suprafața pe care au fost găsite cutiile cu medicamente este de aproximativ 100 de metri pătrați.


Polițiștii se află la fața locului, desfășurând cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au ajuns medicamentele în zona respectivă.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a declarat, pentru AGERPRES, că primele indicii conduc către un lanț de farmacii din Târgu-Jiu, care riscă sancțiuni până la 100.000 de lei sau chiar dosar penal, în cazul în care cercetările vor constata că produsele sunt periculoase.

Am constatat că într-o pădure, la limita dintre orașul Motru și comuna Ciuperceni, sunt abandonate sute de kilograme de produse farmaceutice expirate. Am început cercetările împreună cu organele de poliție pentru stabilirea farmaciilor care au efectuat această abandonare, avem deja primele indicii care ne conduc la un lanț de farmacii din Târgu-Jiu care au săvârșit această faptă. Urmează ca în baza cercetărilor efectuate să aplicăm prevederile legale. Riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei societățile care se fac vinovate, iar în măsura în care, din constatările noastre va rezulta că o parte din aceste deșeuri sunt și periculoase, riscă inclusiv dosar penal. Ca măsură urgentă, medicamentele vor fi ridicate de către Spitalul Târgu-Jiu, vor fi depozitate până la finalizarea cercetărilor, după care vor fi eliminate conform legii”, a spus Gheorghe Sanda.

Sursa: Agerpress, Radio Targu Jiu

Facebook Comments

LEAVE A REPLY