Mark Zuckerberg a prezentat azi viziunea sa despre viitorul realității virtuale într-un demo transmis în direct!

0
406

Mark Zuckerberg a prezentat azi viziunea sa despre viitorul realității virtuale într-un demo transmis în direct!

Președintele celebrei companii de socializare, a prezentat intr-un demo transmis live chiar in platforma de socializare Facebook, viitorul realității virtuale, pe scurt VR.

După cum preciza, în piață există în acest moment două tipuri de căști VR: cele bazate pe smartphone, cum ar fi Samsung Gear VR și Google Daydream View, și cele bazate pe PC, cum ar fi Oculus Rift și HTC Vive. Cele doua tipuri oferă experiențe de realitate virtuală pentru zona de low-end și high-end.

”Nu avem nimic în zona de mijloc” a precizat CEO-ul Facebook în cadrul conferinței ”Oculus Connect 3” dedicată dezvoltatorilor, anunțând viitoarele planuri pentru a schimba acest lucru prin dezvoltarea de seturi de căști VR de sine stătătoare, care nu au nevoie de un telefon sau de un PC.
Setul cu cască VR în stadiul de prototip pe care Zuckerberg l-a arătat astăzi pe scena conferinței se aseamană foarte mult cu un Oculus Rift, doar că spre deosebire de versiunea existentă, cablurile nu mai sunt necesare pentru conectarea la un PC, fiind un device de sine stătător.

În partea din spate a setului cu cască se află unitatea de procesare, cu alte cuvinte vorbim de un device cu propriul hardware-software.
Oculus VR nu este singura companie în curs de dezvoltare de căști de sine stătătoare VR.  Qualcomm și Intel au introdus prototipuri pentru propriile lor seturi de căști de sine stătătoare VR acest an, și să nu uităm de ambițiosul proiect HOLOLENS dezvoltat de Microsoft.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY