Marea Britanie este afară din UE, oficial!

0
3722

 

29 martie 2017 – O zi istorică pentru bătrânul continent, Marea Britanie iese oficial din Uniunea Europeană!

Ziua de 29 martie va rămâne în istorie drept momentul în care Marea Britanie a început procesul de părăsire (Brexit) a Uniunii Europene.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat după ce a primit oficial scrisoarea de declanșare a Brexitului:

„Marea Britanie ar fi trebuit să rămână în UE. Nu o să mă prefac că nu sunt trist. Există totuși și o parte pozitivă. Marea Britanie a făcut din comunitatea celor 27 de stat o Uniune mai hotărâtă. Deocamdată nimic nu se schimbă. După ce Marea Britanie va părăsi UE, legea europeană se va aplica în continuare. Vineri voi prezenta o foaie de parcurs a negocierilor care va fi adoptată de statele membre pe 29 aprilie. Voi vorbi despre aceste propuneri, vineri în timpul unei conferințe de presă împreună cu premierul maltez. Nici nu știu ce să adaug, vă spun că deja ne e dor de noi”.

În schimb, premierul britanic, Theresa May a confirmat faptul că drepturile cetățenilor UE din Mare Britanie vor reprezenta o prioritate în negocieri și își dorește nu doar să protejeze drepturile muncitorilor ci să le dezvolte. Ea a atras atenția că liderii UE au spus că Marea Britanie nu poate alege căror reguli să se supună și pe care să le ignore și nu pot rămâne pe piața unică fără să accepte libertate de mișcare.

Vă ținem la curent cu noi informații pe măsură ce apar!

 

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY