“Make Somalia great again”: gafă sau simpatie a diplomației americane ?

0
1429
© Mohamed Abdullahi Farmaajo / Facebook

Proaspăt alesul președinte al Somaliei a primit un cadou inedit de la ambasadorul SUA din țara sa.

Cunoscutul slogan din campania electorala a președintelui american Trump “Make America great again” a fost adaptat și pentru Somalia și evidențiat pe șapca primită cadou de președintele somalez.

Stephen Schwartz, ambasadorul SUA l-a întâlnit recent pe președintele Somaliei Mohamed Abdullahi “Farmajo” Mohamed în capitala Mogadishu.

Președintele ales Mohamed cu dublă cetățenie americană și somaleză are o misiune grea după ieșirea recentă a Somaliei din război. De altfel Schwartz este singurul diplomat american care a vizitat capitala Mogadishu în ultimii 25 de ani !

Misiunea diplomatică SUA-Somalia a postat pe rețelele de socializare o poză care a făcut înconjurul lumii, surprinzând momentul în care ambasadorul american îi oferă drept cadou o șapcă în culorile steagului Somaliei cu sloganul  “Make Somalia great again”. 

Somalia este una dintre țările musulmane cu ordin de restricție a imigrării emis Donald Trump. Președintele Somaliei Mohamed a menționat că urmează să demareze discuții cu Casa Albă pentru retragerea țării sale de pe acea listă.

Sursa: Us mission Somalia, BBC

Facebook Comments

LEAVE A REPLY