Licitație demarată pentru autostrada Craiova – Pitești!

0
5322

Un prim pas s-a făcut, s-a demarat licitația pentru Autostrada Olteniei!

Ignorată de mai toate cotidianele principale, și mai ales de cele locale știrea potrivit căreia s-a demarat licitația pentru Autostrada Olteniei (Craiova – Pitești) este cât se poate de reală.
Nefiind un merit asumat de vreun partid politic, fiind el de stânga sau de dreapta, știrea a trecut la capitolul altele.
CetateaBaniei.com vă va ține la curent cu acest proiect de dezvoltare vitală pentru regiunea noastră pe masura avansării lui.

Lucrările la autostradă sunt programate să înceapă în 2018 şi ar trebui terminate în 2020. Autostrada Craiova-Piteşti va avea 124,3 kilometri, iar costul estimat este de 645,5 milioane de euro. Banii vor fi asiguraţi din fonduri europene.

Vor fi demarate în primă fază centurile oraşelor Balş şi Slatina. Pentru a termina cât mai repede proiectul, mai ales că de şoseaua de mare viteză depind şi importante investiţii străine în România, precum Uzina Ford de la Craiova, Compania de Drumuri a luat în calcul construcţia Variantei de Ocolire a Balşului în regie proprie.

Vă reamintim știrea inițială din luna octombrie:
”Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat astăzi, la Craiova, că autostrada Craiova-Piteşti, care va include şi centurile ocolitoare Balş şi Slatina, se va realiza din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.”

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY