Lia Olguţa Vasilescu a devenit virală pe internet cu două discursuri în limbi străine la ONU!

0
7099
Lia Olguţa Vasilescu discurs in limbi străine la ONU

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, fost primar al Craiovei,  Lia Olguţa Vasilescu, a sustinut in decursul acestei saptamani doua discursuri in limbi straine de circulatie internationala la ONU.


La doua zile dupa ce a devenit tinta glumelor online cu un discurs tinut in engleza la ONU, Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a vorbit si in limba franceza miercuri seară, la New York, la deschiderea sesiunii Comisiei ONU pentru condiţia femeii. Tema a fost “rolul femeii în schimbarea pieţei mondiale a muncii”.

Lia Olguţa Vasilescu, fostul primar al Craiovei a citit discursul de pe foaie. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu două zile, când a ţinut un discurs în limba engleză, tot la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii. Filmul cu discursul în engleză a devenit viral pe internet.

Lia Olguţa Vasilescu a dat replica pe pagina personala de facebook:

“Pentru cineva care n-a facut nicio ora de engleza in scoala si avea de ales intre engleza, spaniola, araba si chineza, m-am prezentat decent. Maine e Organizatia Internationala a Francofoniei si voi vorbi in franceza”, a reactionat marti ministrul, dupa glumele aparute pe internet pe seama ei.

În timp ce citea de pe foaie despre “rolul femeii în schimbarea pieţei mondiale a muncii“, Olguța Vasilescu s-a referit la…un tramvai! De două ori! Fostul primar al Craiovei a confundat cuvântul “travail” cu “tramvai”, așa că a ajuns să vorbească despre ”le mars du tramvai” în loc de “marché du travaill”

BONUS: un colaj cu polticienii români folosind limbile străine !

Facebook Comments

LEAVE A REPLY