Italia s-a cutremurat din nou în această dimineață

0
3721
cutremur Italia
sursa foto: earthsky.com
  Un nou seism puternic a zguduit în această dimineață Italia, informează agențiile de presă. Cutremurul a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter iar epicentrul său a fost situat la sud-est de orasul Perugia, potrivit Institutului de Cercetare Helmholtz din Potsdam, Germania.

_____________________________________________________________________

 Seismul a avut loc la ora 7:40, ora Italiei (8:40 ora României) și a fost resimțit și în capitală, la Roma. El s-a produs la o adancime de 10 km iar epicentru său este situat in centrul Italiei, la șase kilometri de micul oraș Norcia, din provincia Perugia. Cutremurul survine la doar câteva zile după ce alte două seisme cu magnitudinea de 5,6 și respectiv 6,1 grade au zguduit centrul Italiei.
 Magnitudinea inițiala anunțată a cutremurului a fost de 7.1 pe scara Richter, fiind revizuită ulterior la 6.5. Cutremurul a fost urmat de 3 replici de 4.6, 4.1 și 4.8 grade pe scara Richter.
Conform cotidianului La Repubblica, martori ai seismului de duminică dimineaţă au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici, s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY