iOS 10 disponibil pentru dispozitivele Apple!

0
515

Utilizatorii de telefoane si tablete Apple compatibile au putut instala cea mai noua versiune a sistemului de operare iOS incepand de ieri seara, ora 20:00, 13 septembrie.

Chiar dacă nu vine cu o majora schimbare de design, iOS 10 ne aduce cateva noutati importante, cele mai multe le putem gasi la aplicatiile native Apple.
Practic este prima versiune ce va permite utilizatorului eliminarea de pe ecranul principal a aplicatiilor Apple care nu sunt folosite.
Aplicatiile pot avea acum integrarea asistentului vocal Siri, anumite comenzi realizandu-se vocal. Nu e nimic nou sub soare, Microsoft face acest lucru deja prin asistentul mult mai bine integrat, Cortana.

Postările pentru Facebook, se vor putea face prin intermediul lui Siri , dictarea de mesaje si expedierea lor prin serviciul de mesagerie WhatApp.

Aplicatiile importante Apple, de la Music si Photos la Messages si Maps vor primi binevenitele actualizari, odata cu noua versiune de iOS. Apple Music, de exemplu, va primi un design cu totul nou, in urma numeroasele critici primite in primul an de existenta, iar iMessage va avea propriul magazin de aplicatii, ce vor putea fi instalate pentru a extinde functionalitatea aplicatiei de chat dezvoltata de Apple.

Desi nu este o noutate in materie de smartphone-uri, Raise to wake este o alta facilitate binevenita in iOS 10. Aceasta va aprinde automat ecranul telefonului in momentul in care este ridicat de pe birou sau scos din buzunar, fara a mai fi necesara apasarea butonului in acest sens.

iOS 10 va putea fi instalat pe toate telefoanele Apple de la iPhone 5 pana in prezent si pe toate tabletele de la iPad Mini 2 si iPad generația 4 incoace.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY