Iohannis o respinge pe Sevil Shhaideh! Vezi declarația președintelui !

0
3268
Klaus Iohannis respinge propunerea de prim-ministru PSD+ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu acceptă propunerea PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier. Seful statului nu a prezentat motivele pentru care refuză nominalizarea lui Shhaideh.


El a spus ca asteapta o alta propunere, in ciuda faptului ca liderul PSD Liviu Dragnea anuntase deja ca nu va merge cu alt nume in afata de Sevil Shhaideh la Cotroceni.

Amintim ca in saptamana dinaintea Craciunului, Iohannis a avut consultari cu partidele politice care au intrat in Parlament in urma alegerilor din 11 decembrie. In cadrul discutiilor, presedintele a primit doua propuneri – Sevil Shhaideh, din partea PSD si ALDE, si Eugen Tomac, din partea PMP.

Iohannis a spus ca vrea sa mai poarte si alte discutii inainte sa isi anunte decizia, dar ca dupa Craciun va spune pe cine desemneaza premier. Surse din PSD spuneau atunci ca presedintele vrea sa aiba intai o discutie cu Sevil Shhaideh. Insa nu exista informatii ca aceasta intalnire ar fi avut loc.

Ramane de vazut cum vor reactiona social-democratii. Liviu Dragnea anuntase ca nu va face alta propunere in afara de Sevil Shhaideh iar multe voci din PSD si ALDE au amenintat cu suspendarea presedintelui dupa ce Iohannis a amanat anuntul in legatura cu desemnarea premierului dupa Craciun.

Este vehiculata acum si posibilitatea ca PSD sa mearga la Cotroceni cu propunerea ca Liviu Dragnea sa fie premier, desi legea nu ii permite sa ocupe o astfel de demnitate in urma condamnarii sale in Dosarul Referendumului.

Potrivit Constitutiei, daca presedintele respinge doua propuneri de premier Parlamentul este dizolvat si se organizeaza alegeri anticipate.

DECLARAȚIA LUI  Klaus Iohannis

“Buna ziua! Saptamana trecuta, cand am avut consultari cu partidele politice, PSD si ALDE, care au tinut sa vina impreuna, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru pozitia de premier.

– Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere.

– In consecinta, solicit coalitiei PSD-ALDE sa faca alta propunere.

– Va multumesc!”

Sursa: ziare.com

Facebook Comments

LEAVE A REPLY