INCESA: Un modern centru de cercetare inaugurat la Craiova

0
6746
Vedere panoramică INCESA Craiova.
Vedere panoramică INCESA Craiova. http://www.incesa.ro/#/

Universitatea din Craiova a inaugurat recent Centrul de Transfer Tehnologic (Infrastructura de cercetare în ştiinţe aplicate–INCESA) situat pe platforma Facultății de Electrotehnică.  Lucrările la centrul INCESA au început pe 9 februarie 2012.


La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai universităţii craiovene, dar şi ai altor centre universitare din ţară, autorităţi locale şi judeţene din Dolj şi Mehedinţi, membri ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi ai Ambadasei SUA şi Ambasadei Franţei din România.

Centrul de Transfer Tehnologic inaugurat la Craiova are laboratoare de cercetare în domeniile inginerie mecanică, inginerie electrică, biotehnologie și bioinginerie şi știința calculatoarelor și reprezintă o etapă importantă în consolidarea infrastructurii de cercetare în Craiova.

Proiectul „Infrastructură de Cercetare în Ştiinţe Aplicate“, în valoare de 12,8 milioane de euro, îşi propune să devină un pol al cercetării în regiunea Oltenia. Cu prilejul inaugurării, s-au lansat și cinci proiecte, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), în valoare de 30 de milioane de lei și șase proiecte bridge în valoare de trei milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, INCESA este un hub de cercetare menit să contureze mentalități, să cultive idei inovatoare și să aducă plusvaloare rezultatelor obținute în toate domeniile vizate.

Website-ul Centrului de Transfer Tehnologic a fost construit de studenţii Universităţii din Craiova. http://www.incesa.ro/#/

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY