Începe modernizarea liniei de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş în 2017?

0
5008

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat rezultatul evaluării procedurii de licitație publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, care va sta la baza lucrărilor de reabilitare a liniei Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş la standardele impuse pentru coridoarele europene.


Asocierea câştigătoare este formată din firmele ACCIONA Ingenieria SA și BAICONS Impex SRL care urmează  să semneze contractul de achiziție publică, după perioada de depunere contestații, informează CFR SA într-un comunicat de presă.

Secțiunea de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş, inclusă în programul de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, este parte componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean (IV – ramura sudică).

Obiectivul general al proiectului este modernizarea liniei ca linie dublă electrificată în sistem de alimentare de 25 kV, controlată de un sistem care sa asigure cerințele de interoperabilitate specificate în normele STI, creşterea vitezei de circulaţie la 120–160 km/h, (pentru trenurile de călători) și 100–120 km/h (pentru trenurile de marfă), introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nevel II şi GSM-R), lucrări civile în staţii şi creşterea capacităţii de tranzit naţional şi internaţional.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile CEF, în proporţie de 85% şi 15% fonduri de la bugetul de stat, iar valoarea totală estimată a contractului este de 41.924.000 lei (fără TVA), conform http://www.cfr.ro/.

Finalizarea acestei proceduri asigură pregătirea pentru demararea, în toamna acestui an, a activităţilor de construcţie pe traseul Arad – Caransebeş – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY