În 2020 cea mai înaltă clădire din lume va fi în Dubai ! Un proiect nemaivăzut !

0
2609
Dubai a demarat construcţia clădirii care va deveni până în 2020 cea mai înaltă structură din lume, urmând să depăşească în înălţime Burj Khalifa, aflată tot în Dubai, deţinătoarea actualului record, scrie Bloomberg.

Noul zgârie nori, al cărui cost este estimat la un miliard de dolari, va fi gata înainte de Expoziția Mondială din 2020. Înălțimea lui exactă nu va fi dezvăluită înainte de finalizare. Denumită The Tower, clădirea va avea o platformă de observare, balcoane rotative, precum și 18-20 de etaje care vor găzdui restaurante și hoteluri.

Conform publicației Daily Mail, turnul inspirat de grădinile suspendate ale Babilonului va avea forma unui minaret.

Şeicul Mihammed bin Rashid Al Maktoum a pus ”piatra de temelie” a noii construcţii pe 10 octombrie 2016.

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume in prezent, a costat 1,5 miliarde de dolari. Inaugurat in 2010 acest zgarie nori este una din bijuteriile emiratului Dubai care in 2015 a atras peste 14 milioane de turisti.

Zgârie-norul The Tower (Turnul) va eclipsa, de asemenea, Shanghai Tower din China, Abraj Al-Bait Tower din Arabia Saudită, One World Trade Centre din New York, precum şi cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, The Shard – Londra.
Turnul este conceput de arhitectul Santiago Calatrava Valls, care a proiectat de asemenea şi noul hub de transport din New York de la World Trade Center.
Cheltuielile pentru construcţie sunt estimate la peste un miliard de dolari, termenul de finalizare fiind 2020.
Facebook Comments

LEAVE A REPLY