Impresii de călătorie despre Craiova: “…și abia acum am aflat si istoria acestui parc”

0
12084
Parcul Nicolae Romanescu. foto: Giniky 2013

“Cu toate ca mergem destul de des in Craiova, nefiind locuitori ai acestui oras, de fiecare data eram prea grabiti si prea ocupati ca sa mai mergem in parcul Romanescu.


Ultima data am fost in parcul Romanescu cred ca in anul 1997, atunci am stat trei zile in Craiova, am avut de dat niste examene acolo. Acum insa am hotarat sa mergem special pentru a-l duce pe baietelul nostru in parc. Si abia acum am aflat si istoria acestui parc.

Parcul Nicolae Romanescu este cel mai mare parc natural din estul Europei, ca intindere este pe locul 2 in Romania dupa parcul Herastrau, are aproximativ 90 de ha.

Nicolae Romanescu a fost primarul orasului Craiova in perioada in care s-a construit acest parc , prin anii 1900 si ca un omagiu adus acestuia in 1943 a fost ridicat un bust al sau la intrarea in parc. Terenul unde azi se afla parcul Romanescu a apartinut familiei Bibescu , era mosia acestei familii, amenajata cu banci, gradini si sere.

Proiectul acestui parc a fost premiat cu medalia de aur la Paris in anul 1900. Constructia parcului a inceput in anul 1897 si a fost inaugurat in anul 1903 in prezenta regelui Carol.Tot aici exista si o gradina zoologica, sunt destul de multe animale (tigrii, mistreti, jaguari, maimute , struti, pauni, fazani) si nu se plateste intrare, practic toti cei care vin in parc pot sa vada si animalele.

Cu toate ca este iarna si destul de frig parcul era plin, aici e locul de promenada, de relaxare, locul de joaca pentru copii. Recomand tuturor celor care trec prin Craiova sa viziteze Parcul Nicolae Romanescu, merita, este o oaza de relaxare, mai ales in weekend-uri.

Baietelul meu a fost foarte incantat ca a vazut animalele, ca a avut posibilitatea sa se dea pe tobogane si pe leaganele din parc si nu am putut pleca de-acolo fara promisiunea ca ne vom intoarce foarte curand”.    Giniky – relatări din 2013

***Impresiile  de călătorie aparțin in totalitate lui Giniky, iar echipa noastra nu a modificat/editat textul initial.


Acest articol face parte din  campania de promovare a orașului Craiovei prin metoda de story-telling, de povestire a impresiilor de călătorie a turiștilor care au vizitat orașul.

Această campanie este inițiată și dezvoltată de Asociația GLOBAL CITY 2020.

Sursa: http://vacanta.infoturism.ro/

Facebook Comments

LEAVE A REPLY