Grădina Botanică din Craiova a fost inaugurată oficial

0
5821
Gradina Botanica din Craiova

Parc important al Craiovei, Grădina Botanică din  Craiova “Alexandru Buia” a fost inaugurată ieri, oficial, după ce a fost supusă unui lung proces de reabilitare și modernizare, în urmă căruia s-au schimbat atât peisajul, cât și infrastructura.

___________________________________________________________________

Grădina Botanică este situată în partea de sud-vest a Municipiului Craiova, între străzile: C-tin Lecca – Obedeanu – Poporului – Renaşterii – N. Titulescu – Iancu Jianu, pe o suprafaţă de aproximativ 12,8 ha.

 Demarate în urmă cu 3 ani, lucrările de modernizare au vizat, în primă instanță, aleile Grădinii Botanice, care erau crăpate. O data cu apariția noilor alei, oamenii de toate vârstele au redescoperit pasiunea pentru jogging, ciclism sau, de ce nu, doar pentru a își da întalnire în această bijuterie situată în centrul orașului.

De curând, autoritățile locale au hotărât restricționarea accesului persoanelor care practică jogging-ul doar într-o zonă specială, amenajată în partea din spate a Grădinii Botanice.  Materialul ales în amenajarea pistei pentru alergat a fost tartanul de culoare roșie, material ideal pentru practicanții de atletism datorită caracteristicilor sale: elasticitate mare, rezistență la intemperii și la frecarea cu pantofi sport.

pista de tartan

Tot la capitolul noutăți, în Grădina Botanică proaspăt modernizată au aparut zone care îi atrag ca un magnet pe vizitatori precum “insula japoneză” și “aleea îndrăgostiților”.

Insula japoneză – o bucățică de natură, amenajată în cel mai sălbatic punct al Grădinii Botanice, pe lacul cel mare, a devenit, în câteva luni, o atracție pentru toți cei care trec pragul Grădinii Botanice. Intenția autorităților este ca din toamnă, în acest colț să fie aduse plante specifice Japoniei.

insula japoneza

Aleea îndrăgostiților – acest colț s-a transformat în noua zonă preferată de fotografii amatori, dar și de mirii și miresele ce doresc să aibă o amintire frumoasă de la nunta lor, peisajele oferite de Noua Grădină Botanică încântându-le privirea.

Aleea Indragostitilor Vă lăsăm pe voi să descoperiți covoarele de flori, sculpturile brâncușiene și multe alte surprize, pe care le găsiți la fiecare pas o dată ce treceți pragul Grădinii Botanice.

Conform primarului Lia Olguța Vasilescu, Grădina Botanică nu este pe deplin finalizată, pentru ca sunt căutate încă o serie de specii rare de plante, ce au fost cerute de Universitate și care nu se găsesc pe continentul nostru. De asemenea, trebuie să ajungă plăcuțele ce vor fi puse lângă plante.

Haideți și voi!

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY