Fusei aici, văzui asta: Valencia ! (partea 1)

0
3915

Ghid de vacanță: Valencia, o destinație ce nu trebuie ratată!

Lansată anul trecut ca o destinație permanentă, de către compania low-cost Ryanair zborul Craiova – Valencia și retur nu a adus beneficii doar românilor ce muncesc pe teritoriul spaniol, ci și pasionaților de călătorie.
În articolul următor încercăm să vă prezentăm cel de al treilea oraș al Spaniei ca marime și importanță din perspectiva turistică, cu sfaturi și informații.
Zborul de pe Aeroportul Internațional Craiova către Valencia se efectuează de două ori pe săptămână în zilele de Joi (20:35) și de Duminică (11:35) și durează aproximativ 3 ore.
cu aeronave de tip Boeing 737.

Cursa Ryan Air Craiova Valencia
Cursa Ryan Air Craiova Valencia

Odată ajunși în Valencia, aveți mai multe opțiuni de a ajunge către centrul orașului sau în locația unde sunteți cazați, transportul public este foarte bine pus la punct, curat, și foarte bine sistematizat.
Din aeroportul valencian puteți opta pentru metrou (atenție aici, în funcție de câte zile stați, optați pentru abonamentele de 3, 5 zile, biletele de metrou cu o singură călătorie sunt in jur de 4,50 €)
În aeroport ultimele plecări ale metroului către zona centrală se fac până in ora 23:10 ora locală, în cazul în care ați pierdut metroul, puteți folosi taxiul, condițiile foarte bune și soferii sunt foarte amabili, o cursă aeroport către zona istorică ajunge la un cost de 18,50 €, șoferii oferă rest până la ultimul cent.
Alte mijloce de transport pe care le puteți folosi sunt tramvaiele, autobuzele.
Municipalitatea încurajează foarte mult și mijloacele ecologice de mișcare, veți găsi de închiriat biciclete la mai tot pasul (12 € pentru o zi) sau pentru anumite obiective aveți posibilitatea să închiriați segway.
În tot orașul pistele pentru biciclete sunt marcate, străzile perfect iluminate, mersul cu bicicleta este o variantă foarte optimă pentru a strabate orașul în lung și lat.
Transport public ValenciaObiective de vizitat:


1. Orașul dedicat Științei și Artei (Ciudad de las Artes y de las Ciencias)

În cazul în care vreți să vizitați obiectivele din Ciudad de las Artes y de las Ciencias vă recomandăm să nu luați bilete pentru fiecare obiectiv în parte, ci pachet de vizitare complet. In cazul nostru am ales Muzeul Principele Felipe, Oceanograful și Hemisferic, cost pentru a le vizita pe toate trei se ridică la 36€/ persoană, pentru copii este mai ieftin. Puteți să vă alegeți și o altă zi de vizitare pentru unul dintre cele trei obiective, țineți cont ca doar la Oceanograf pierdeți o zi.

Probabil este cea mai spectaculoasă zonă modernă și obiectiv de vizitat din Valencia, și nu numai, complexul Ciudad de las Artes y de las Ciencias este de dimensiuni gigantice și face parte din ”Cele 12 minuni ale Spaniei” fiind așezat la capătul râului Turia, în prezent secat datorită inundațiilor catastrofale din 1957, autoritățile deviind cursul Turiei în Marea Mediterană. Albia fostului râu fiind transformată într-un imens parc ce strabate orașul de la un capăt la celălalt.
Reveniind la Ciudad de las Artes y de las Ciencias, complexul este format din mai multe ansambluri cum ar fi:

Hemisferic, inaugurat în 1998 clădirea seamănă cu un ochi gigantic, cu o suprafață de 13,000 m² este totodată un Imax, un Planetariu și sală de proiecții laser.

Hemispheric - Denumit si Ochiul cunoașterii
Hemispheric – Denumit si Ochiul cunoașterii

Muzeul de Științe Principele Felipe (El Museu de les Ciences Principe Felipe)
Inaugurat în anul 2000, muzeul imită scheletul unei balene ocupând peste 40,000 m² pe trei etaje.
Mai mult de 26,000 m² sunt alocați exclusiv expozițiilor, merită să-l vizitați pentru o aprofundare sau îmbunătățire a cunoștințelor despre artă, astronomie, fizică, chimie, inventică.

Interior Muzeul Științei și Artei Principele Felipe
Interior Muzeul Științei și Artei Principele Felipe
Muzeul Științei și Artei Principele Felipe
Muzeul Științei și Artei Principele Felipe

Umbrarul (L’Umbracle)

Dat în folosință în 2001, Umbrarul este o structură deschisă pietonală adăpostind mai multe specii de plante, palmieri, portocali, având și o generoasă parcare subterană.

Umbrarul Muzeului
Umbrarul Muzeului

Palatul Artelor Regina Sofia (El Palau de les Arts Reina Sofia)
Imensa structură găzduiește Opera din Valencia și mai multe spații pentru desfășurarea de activități culturale, concerte de opera, muzica clasica, teatru, teatru de cameră, expoziții tematice.
Clădirea inaugurată în 2005 asemenea celorlalte clădiri din imensul complex sfidează pe alocuri gravitația, acoperișul fiind acoperit de o pană în suspensie ce se sprijină doar pe un pilon central, cele două laturi sunt flancate de scuturi cu o greutate de 3000 de tone.
Este înconjurată de 87,000 m² de grădini și apă, precum și de 10,000 m² de zone pietonale.

Palatul Artelor Regina Sofia
Palatul Artelor Regina Sofia

Agora (L’ Agora)

O clădire destinată concertelor, evenimentelor sportive, tot aici au loc diverse convenții, având un rol polivalent, inaugurată în anul 2009.

Podul L’Assut de l’Or

Inaugurat în 2008, podul măsoară în cel mai înalt punct 125 de metri.

Agora și Podul L Assut de L Or
Agora și Podul L’Assut de L’Or

Oceanograful (L’Oceanografic)
Este cel mai mare oceanograf – acvariu din Europa cu o suprafață de peste 110,000 m² și 42 de milioane de litri de apă.

Oceanograful din Valencia
Oceanograful din Valencia

Foarte aproape de aceste obiective impresionante, aveți un centru comercial de tip mall, de unde puteți să vă faceți cumpărături, să luați masa la prețuri foarte bune, căutați restaurantul Brasyleo din incinta mall-ului și veți putea mâncă cât puteți pentru 15,69 €.

Pentru că au mai rămas foarte multe de spus despre superbul oraș Valencia, vă promitem că mai avem și partea a doua.
Stați pe recepție!!!

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY