Firma austriaca Schweighofer recunoaşte comerţul ilegal cu lemn din România !

0
1935
paduri defrisate Romania
Păduri defrișate în zonele de munte.

Comunicat de presă Schweighofer

“Grupul Schweighofer admite că au existat nereguli și ilegalități semnalate în lanțul de aprovizionare din România despre care compania nu a avut cunoștință și de asemenea, operaţiuni de exploatare forestieră care au încălcat politica FSC ale diviziei româneşti a grupului care a achiziţionat, acționând ca şi cumpărător de bună-credinţă, păduri raportate ca fiind retrocedate ilegal.”

Aceste două aspecte au determinat Consiliul FSC să ia decizia de a supune Grupul Schweighofer unei perioade de supraveghere în contextul procedurii de dezasociere.

“Acceptăm decizia luată de FSC și ne angajăm să depunem toate eforturile necesare pentru remedierea eventualelor neajunsuri din cadrul operațiunilor noastre din România și să ne îmbunătățim toate sistemele de verificare. Vom folosi perioada de supraveghere pentru a intensifica procesul de îmbunătățire, transparentizare și strictă respectare a legislaţiei, proces deja început în cadrul organizației noastre. Aceste eforturi vor fi comunicate în mod deschis și public”.

“Este prima dată când compania recunoaște că ilegalitățile semnalate de ONG-uri nu sunt minciuni, deși e ciudat că spun că nu știau ce se întâmplă, în momentul în care toată presa era plină de dezvăluiri despre aceste activități”, menționat Csibi Magor, WWF Romania.

Rămâne de văzut însă este care vor fi consecințele acestor acțiuni la nivel instituțional și care vor fi sancțiunile aplicate firmei austriece…DACĂ vor fi !

Asociația GLOBAL CITY 2020 susține transparența în monitorizarea provenienței maselor lemnoase, îmbunătățirea sistemelor de verificare și militează pentru protejarea și conservarea pădurilor din România.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY